fbpx

Ellicat slog den ældre hoppeelite i Lanwades Stud Stakes (L)

Erna van Doorn-trænede Ellicat havde blot lidt en enkelt nederlag inden hun for første gang i karrieren skulle møde en række af Skandinaviens bedste ældre miler-hopper, og med sin faste makker Jacob Johansen på ryggen skuffede hun ikke sine tilhængere, idet hun med kort hoved holdt sig foran den ellers stærkt afsluttende Red Dress On/Kim Andersen og vandt Lanwades Stud Stakes (L) over 1600 meter på Täby.


Ellicat havde vundet fem af sine seks tidligere starter, men dette var unægteligt et stort skridt op ad stigen, men hun leverede en fortræffelig præstation, godt hjulpet af Jacob Johansen der nærmest selv har fået vinger i denne sæson.

Tredjepladsen gik til Jan Olsen-trænede Here She Comes/Nicholas Cordrey, mens forhåndsfavoritten Novasky/Fredrik Johansson måtte nøjes med fjerdepladsen før Hot Fudge/Manuel Santos.

Et navn manglede naturligvis i Lanwades Stud Stakes (L), og det var Funny Legend, der har sluttet karrieren og er på vej til Irland hvor en bedækning venter hos mægtige Coolmore. Ligesom Funny Legend er Ellicat efter Funambule, men på trods af den imponerende sejrsstatistik og karrierens første Listed-sejr er der alligevel et godt stykke vej for Ellicat såfremt hun skal opnå de samme resultater som Funny Legend – men man kan heller ikke sige andet, end at Ellicat er godt på vej!

Jacob Johansen føjede endnu en god sejr til statistikken, da han på ryggen af Fredrik Reuterskiölds talentfuldte Pennekamp-søn Satang sejrede overlegent med tre længder før Søren Jensen-trænede Jolie Fleur i Breeders’ Trophy Juvenile Consolation. Satangs vindertid i opgøret var et helt sekund hurtigere end Arcus’ tid i hovedløbet, og hesten er fortsat ubesejret i karrierens to første starter.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top