fbpx

Elkær Stutteri og Olav Sørensen satsede stort i Newmarket

Stutteri Elkær og opdrætter Olav Sørensen var begge ude på store satsninger under december måneds Tattersalls Fillies and Mares Sale i Newmarket, og satsningerne resulterede i de to dyreste hopper der blev købt til Danmark på en offentlig auktion i 2007.


Elkær Stutteri har været specielt kendetegnet ved at de igennem adskillige årtier har forbedret ældre danske moderlinjer ved gentagne besøg hos udenlandsk opstaldede stjernehingste, hvilket i nyere tid er resulteret i storløbsvindere såsom St. Leger-triumfatoren Liberty.

Det jyske stutteri fik dog ændret på fremgangsmåden i Newmarket, idet de forøgede hoppebestanden med den nu 4-årige irskfødte hoppe Lady Lily (Desert Sun – Sheila Blige v. Zamindar).

Lady Lily kommer fra en to- og tre-årssæson hos den legendariske engelske træner Henry Cecil, for hvem hun startede 16 gange og vandt de fire, alle sejre på græs. I syv starter som 2-årig opnåede Lady Lily to sejre i henholdsvis et maidenløb og et såkaldt Nursery Handicap, og hun sluttede året af med en tredjeplads i Doncaster Stakes (L) over 1200 meter på Lingfields all weather bane.

I fjor blev der satset hårdere med Desert Sun-datteren, der i sin sæsondebut blot var slået med 10 længder af den senere July Cup (Gr.1)-vinder Sakhee’s Secret. Herefter var hun femte i Listed Race bag Molecomb Stakes (Gr.3)-vinderen Enticing, og præstationen blev siden fulgt op med bl.a. to sejre over 1200 meter på Redcar og Pontefract. Hoppen sluttede året med en official rating på 89, hvilket svarer til et skandinavisk handicap på 84,5.

Lady Lily er første afkom ud af vinderen Sheila Blige, der selv er søster til bl.a. Most Welcome-datteren Naked Welcome der var tredje i Gordon Richards Stakes (Gr.3) på Sandown samt den Listed-placerede Olympic Spirit. Elkær Stutteri betalte 45.000 guineas, svarende til ca. 540.000 danske kroner, for Lady Lily som efter planen kommer til at fortsætte væddeløbskarrieren i Skandinavien inden hun skal videre i avlen på Elkær Stutteri.


Olav Sørensen købte Selkirk-datter

Olav Sørensen erhvervede sig for 20.000 guineas den interessante nu 4-årige Beauty Shine (Selkirk – Lines Of Beauty v. Line In The Sand), der blot startede to gange i karrieren, hvilket var som 3-årig for Mark Johnston.

På trods af de manglende løbsresultater har den fukse hoppe en god afstamning som datter af Gardenia Stakes (Gr.3)-vinderen Lines Of Beauty, og hun er samtidig helsøster til den ét år ældre Linas Selection, som i 2006 vandt Silver Cup Handicap (L) i York og desuden var tredje i Gordon Stakes (Gr.3) på Goodwood. Lines Of Beauty er desuden halvsøster til den femdobbelte Listed-vinder Superduber

Miss og fra samme moderlinje som Black Type-vinderne Super Doer, Solo Skater og Skate On Thin Ice. Beauty Shine går direkte i avlen i Danmark på stutteriet hos Olav Sørensen i Jylland.


Berner Olsen også i aktion

På samme auktion i Newmarket købte Berner Olsen to hopper – først den 18-årige Lake Pleasant (Elegant Air – Laugharne v. Known Fact), der er i fol ved Imperial Dancer. Lake Pleasant var som aktiv tredje i Princess Margaret Stakes (Gr.3) på Ascot og i avlen har hun produceret seks vindere, deriblandt den i Skandinavien kendte hoppe Sift, der i 2000 strøg til tops i Norsk 1000 Guineas på Øvrevoll. Prisen for Lake Pleasant var 4.500 guineas.

Sidenhen fik Berner Olsen for 800 guineas hammerslag på den 16-årige Naughty Pistol (Big Pistol – Naughty Nile v. Upper Nile). Naughty Pistol var vinder i både England og USA, og hun er halvsøster til Listed-vinderne Lower Egypt og Entitlement, samt den Black Type-placerede Naughty Pam som igen er mor til den amerikanske Listed-vinder Call Me Lefty. Naughty Pistol er i fol ved Piccolo og forventes at nedkomme i begyndelsen af april.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top