fbpx

Electrocutionists “fætter” i træning hos Flemming Poulsen

Flemming Poulsen og Stald Composit har det med at finde de nye heste på det helt rigtige tidspunkt. For lidt over to år siden købte Stald Composit en hingståring i Baden-Baden efter Ocean Of Wisdom og Touch Of Class. Blot en måned senere vandt denne årings halvbror Touch Of Land Gruppe-2-løbet Prix Dollar (Gr.1) i Paris og fulgte senere op med en tredjeplads i Hong Kong Cup (Gr.1).


Touch Of Land gentog sejren i Prix Dollar (Gr.2) i fjor, ligesom han tidligere i denne måned vandt løb i Dubai. Stald Composits nu 3-årige halvbror til Touch Of Land, som hedder Touch Of Ocean, bliver i år matchet imod Svenskt Derby som Poulsen og Composit også trak sig sejrrigt ud af i 2005 med Albany Hall.

Poulsen og Stald Composit var igen på auktion i Baden-Baden i fjor, og her erhvervede de sig den brune hingst Royal Major (Monsun – Reem Dubai v. Nashwan). Hingsten gik i første omgang tilbage for 90.000 Euro, men blev efter auktionen handlet privat til den danske hesteejer. Royal Major må siges at have blodlinjen i orden – han er helbror til nu 4-årige Royal Highness, der i fjor vandt Prix de Malleret (Gr.2) på Saint-Cloud og sluttede på andenpladsen i Prix Vermeille (Gr.1), kun overgået af den dobbelte Oaks-vinder Shawanda.

Desuden er Royal Major halvbror til Dashing Blade-datteren Royal Dubai, som var delt Champion 2-årig Hoppe i Tyskland i 2002 med sejr i bl.a. Preis der Winterkönigin. Royal Majors mor Reem Dubai er selv ud af Gruppe-3-vinderen Gesedeh og dermed halvsøster til hoppen Elbaaha, der i øjeblikket er på alles læber i avlsverdenen, idet hun er mor til lørdagens Dubai World Cup (Gr.1)-vinder Electrocutionist.

Royal Major er dermed i populær terminologi fætter til både Godolphins verdensstjerne og den tidligere tyske Derby-vinder Robertico som er efter endnu en søster til Reem Dubai, Dance On The Stage. “Royal Major er en sent udviklet hest, som vi nok ikke får set meget til i 2006. Men han er meldt i bl.a. Tysk Derby (Gr.1) til næste år, og vi har naturligvis store planer med ham, såfremt han slægter sin familie på”, beretter Flemming Poulsen fra Chantilly.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top