fbpx

Ekstra Bladets mangeårige hestesportsjournalist er gået bort

Ekstra Bladets mangeårige hestesportsmedarbejder Kurt Poulsen er afgået ved døden, 68 år gammel. Kurt Poulsen og hans for længst afdøde bror Bjørn Poulsen dannede igennem flere årtier parløb på avisen, der tør hvor andre tier.


Ind imellem med kritiske holdninger til både trav og galoppen, men hele tiden med sober journalistik. Med citater indlagt i historierne fra de mennesker, som brødrene valgte at skrive om, når der var anledning til kritik. Det skabte troværdighed til artiklerne, men Kurt Poulsen var også medlem af Dansk Journalistforbund, hvor man lærer den form for behandling af stoffet.

Galopbanen i Klampenborg og travbanen i Lunden nød begge godt af den seriøse dækning. Brødrene havde navnlig god spalteplads om fredagen, med spændende optakshistorier til weekendens løb på de to hovedbaner i Danmark.

Det var også Kurt & Bjørn Poulsen, som var ophavsmænd til Ekstra Bladets mangeårige fremstød i hestesporten. Med Ekstra Bladets Gyldne Hjelm for galoppen og Ekstra Bladets rigschampionat i travets regi.
Den Gyldne Hjelm var en løbsserie forbeholdt sportens unge lærlinge i Danmark. Noget som blev springbrættet for flere af nutidens profiler i sporten.

Kurt Poulsen var fastansat medarbejder på Ekstra Bladet indtil han valgte at gå på pension.

Han havde også ansvaret for avisens tipssektion med fodbold og lotto med mere.

”Min mand blev syg for fire uger siden”, fortæller Lisbeth Poulsen. Kurt var ellers i sprudlende humør i november og december, men i starten af 2006 gik det stærkt ned ad bakke.

”Lægerne kunne intet stille op. I søndags klokken 03.30 blev vores søn Laust og jeg kontaktet af hospitalet i Glosturp hvor Kurt var indlagt. De sagde, at nu var der ikke mange timer igen. Kurt døde søndag formiddag klokken 11.30!”, beretter Lisbeth Poulsen.

Kurt Poulsen bisættes på fredag ved Herstedvester Kirke klokken 11.00.

Æret være hans minde.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top