fbpx

Duca Di Como vandt Nickes Minneslöpning – for femte gang i træk!

Cathrine Erichsen-trænede Duca Di Como er ikke Skandinaviens højest handicappede væddeløber for ingenting. Gang på gang har Clodovil-sønnen med sin unikke fart ud af startboksen henrykket sit publikum, og søndag eftermiddag vandt han for femte år i træk Tattersalls Nickes Minneslöpning (L) på Bro Park.Han er så hurtigt ude af startboksen, at man næsten ikke fatter det. Og han har vist aldrig været bedre fra start end i dag.

Allerede inden konkurrenterne fandt balancen var Duca Di Como over alle bjerge, og Elione Chaves kunne trygt se sig tilbage midt i opløbet og konstatere, at dette var et rent da capo fra 2019, 2020, 2021 og 2022.

Igen var Plantstepsdream (Planteur) bedst af de øvrige, fem længder bag vinderen og små fire foran tredjehesten Pusjkin (Muhaarar). Siden fulgte J J Jumbo (Champs Elysees) og Ellis St Martin (Zaahid).

Duca Di Como og Elione Chaves vinder sammen Tattersalls Nickes Minneslöpning (L) for femte gang på stribe. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Med førstepræmiens 400.000 svenske kronor, er Duca Di Como nu mindre end 40.000 fra at runde syv millioner i samlet præmiesum. Det var hans sejr nummer 22 i 36 starter, og det er nu også femte år i træk, at han tjener en million eller mere i løbet af en sæson.

Endnu større skal Cathrine Erichsens trænerbedrift ses i relief af, at Duca Di Como døjer med en kronisk øjensygdom, som på sigt betyder, at han helt mister synet på sit højre øje.

”Det er heldigvis ikke noget, der forhindrer ham i at løbe hurtigt, og han elsker virkelig sit job”, sagde en lykkelig Cathrine Erichsen efter triumfen på Bro Park.

Duca Di Como ender med at blive blind på sit ene øje, men det hæmmer ikke hans løbshjerte. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top