fbpx

“Dronningen” har startet for sidste gang

Derby-, Guineas-, Breeders’- og Listed-vinderen Queen Rouge har mandag officielt afsluttet sin væddeløbskarriere. Karin Salling beholder hende selv, og nu indledes et nyt eventyr med besøg på Lanwades Stud og en fremtid som avlshoppe på Stutteri Hjortebo.


Queen Rouge og Oliver Wilson forlod konkurrenterne og vandt The Macallan Dansk Derby 2019 med 10 længder foran Good Fella og Silverstone. Foto: Burt Seeger.

“Vi har haft overvejelserne om at stoppe hendes karriere igennem et stykke tid, men har holdt døren på klem for, at hun kunne gøre en sidste start i Bro Parks Stockholm Fillies & Mares Stakes på søndag”, siger Niels Petersen og fortsætter:

“Vi har dog ikke følt, at hun præcis er hvor hun skal være forberedelsesmæssigt, og derfor har jeg her til morgen aftalt med Karin Salling, at løbskarrieren indstilles”.

Karin Salling tilføjer selv:

Queen Rouge skylder absolut ingenting længere, og om ikke så længe bliver hun sammen med Tante Tove kørt til Stutteri Hjortebo, hvor begge hopper skal fortsætte i avlen”.

“Jeg beholder til at starte med dem begge to, for jeg vil simpelthen så gerne også eje deres første afkom”.

Queen Rouge har vundet et par bedækninger på Lanwades Stud, så hun skal til England og bedækkes ved én af Kirsten Rausings avlshingste i 2022. Og så kan det måske være, at Tante Tove også følger med”.


Queen Rouge og Oliver Wilson ved sejren i Svenskt 1000 Guineas. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Queen Rouge startede 17 gange som 2-, 3-, 4- og 5-årig og vandt 11 gange med en dertil hørende samlet præmiesum på 3.277.977 danske kroner og et handicap på 91.

Hun indledte karrieren i Aarhus, hvor hun i Marc Stotts træning gav store løfter for fremtiden med først en overlegen maidensejr på Jägersro og derefter et knebent nederlag til Two Eyed Jack (Juniper Tree) i Svenskt Kriterium.

Som 3-årig var Queen Rouge noget nær urørlig, og Lord Of England-datteren gik igennem sin klassiske sæson med fire sejre i syv starter – heriblandt i Dansk Derby, Mowerinaløb og Svenskt 1000 Guineas – og dertil var hun anden i Breeders’ Trophy Classic og Breeders’ Prize Classic samt tredje i Svenskt Derby.

Teknisk set gik Queen Rouge ubesejret igennem fem starter i 4-årssæsonen med triumfer i Dansk Breeders’ Cup, Breeders’ Trophy Mile, Stockholm Fillies & Mares Stakes (L) samt i Margareta Wettermarks Minneslöpning.

I sidstnævnte var hun kort slået til andenpladsen i mål af Nouvelle Lune (Sea The Moon), men fik tildelt sejren i voldgiften.

I pausen mellem 4- og 5-årssæsonen blev Queen Rouge trænerskiftet til Niels Petersens danske filial i Klampenborg.


Herover ses Queen Rouge og Oliver Wilson sejre i Stockholm Fillies & Mares Stakes 2020. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Sæsondebuten lod vente længe på sig, men Lord Of England-datteren gik i juni direkte ud og vandt Bloomers’ Vase (L) på Bro Park foran ligeledes Niels Petersen-trænede Ascot Brass (Juniper Tree).

Den efterfølgende start i 2021-udgaven af Margareta Wettermarks Minneslöpning på den svenske Derbydag i juli blev også den sidste. Hoppen sluttede syvende gennem mål, 10 længder bag Nouvelle Lune.

Queen Rouge entrer nu stutteriet som én af de mest interessante skandinaviskopdrættede avlshopper i nyere tid.

Hun har resultaterne med sig fra en fremragende karriere spændene over fire sæsoner.


Karin Salling med Queen Rouge og Oliver Wilson efter triumfen i Dansk Derby 2019. Foto: Burt Seeger.

Hun har indiskutabelt udseendet og rammerne, og så har hun afstamningen som datter af den succesrige tyske avlshingst Lord Of England (Dashing Blade) og ud af Dubawi-datteren Tolerate, som Morten Buskop Bloodstock købte for blot 14,000 euro på Arqanas December Mares Sale efter en løbskarriere som bød på to sejre som 3-årig i Tyskland og Italien, og hun var tilmed  fjerde i det tyske Listed-opgør Badener Ladies Sprint Cup.

Moderlinjen fører desuden tilbage til den tyske Listed-vinder Arionette, som var næsthøjest handicappede 2-årige hoppe i Tyskland i 1983.

Netop Arionette er halvsøster til Union-Rennen (Gr.2)-vinderen Anatas, den tyske 3-årschampion og St. Leger-vinder Anno, den tyske Derbyvinder Adlerflugs mormor Alya, samt ikke mindst Gruppe-3-placerede Allegretta, som blev mor til Prix de l’Arc (Gr.1)-vinderen Urban Sea og dermed også mormor til bl.a. Galileo og Sea The Stars.


Queen Rouge efter sejren i Dansk Breeders’ Cup 2020. Foto: Burt Seeger.

Tolerate nåede desværre kun at producere tre afkom på Stutteri Hjortebo, unden hun gik bort i 2019. Samtlige tre ejes af Karin Salling.

Queen Rouge var hendes første, og derefter fulgte Appel Au Maitre-sønnen King Richard, som efter en lidt broget indledning på karrieren nu er oppe i et handicap på 86 efter tre sejre i årets otte starter for træner Lea Olsen.

Det sidste skud på stammen ud af Tolerate er 2-årige Princess Luna (Appel Au Maitre), som Niels Petersen har ansvaret for i filialen på Klampenborg, og som endnu er ustartet.


Gense Queen Rouge og Oliver Wilson triumfere i The Macallan Dansk Derby 2019 herunder:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top