fbpx

Drømmen, der blev til virkelighed…

De gjorde det! Team Volatile med træner Jessica Long, ejerkredsen i Stall Let’s Fly – Easy og ikke mindst eminente William Buick gjorde det.


Volatile og William Buick besejrer Mastermind i Meydan Classic (L). Foto: Erika Rasmussen.

Torsdag eftermiddag skød Volatile Amors pil direkte ind i hjertet på de tilbageværende, som ikke allerede var faldet for den gigantiske svenskopdrættede søn af Strategic Prince.

Den 3-årige vallak vandt Meydan Classic (L), et af årets helt store begivenheder på græsset for den klassiske årgang i Dubai.

Efter en andenplads i forprøven for præcis tre uger siden, hvor Volatile efter en tabt start måtte give fortabt som anden bag Mike de Kock-trænede Mastermind, var den svenskopdrættede hest klar til sin revanche. Rollerne blev byttet om til slut og denne gang vandt Volatile foran Mastermind.

Verdensstjernen William Buick, der er født i Norge ud af en dansk mor og efter en britisk far der var flerdobbelt skandinavisk jockeychampion, red et glansløb på ryggen af Volatile.

Efter to tabte starter i træk på Meydan formåede Buick at sende hesten kraftfuldt ud af startboksen, og da Mastermind som forventet tog teten, havde Buick det perfekte cover hele vejen ind på opløbet, hvor det endelige slag skulle slås.

Og denne gang kunne intet stoppe Volatile, der allerede et par hundrede meter fra målstregen havde taget et sikkert greb om Mastermind, alt imens der ikke skete noget faretruende bagfra.

Helt indvendigt i banen afsluttede Rune Haugens Quarterback forrygende over de sidste meter og gjorde den skandinaviske oplevelse komplet med sin fjerdeplads. Bare vent til Quarterback kommer ud over længere distancer end dagens alt for korte 1400 meter.


Volatile og William Buick efter sejren i Meydan Classic (L). Foto: Erika Rasmussen.

“Volatile in front for Scandinavia”

Da Meydans “race caller” udbrød “Volatile in front for Scandinavia” betød det for alvor gåsehud for alle skandinaviske fans af den nye “darling”, der på kort tid er blevet den mest populære galophest Sverige, Norge og Danmark har set i nyere tid.

Allerede før William Buick havde guidet Volatile tilbage til Meydans sejrsområde flød de sociale medier over med roser og lykønskninger til Jessica Long og hendes team, og Jessica får travlt, såfremt hun skal nå at læse samtlige gratulationer igennem før hjemrejsen.


Enorm jubel i Meydans vindercirkel efter Volatiles storløbssejr. Foto: Erika Rasmussen.

Mere Volatile i Dubai?

Nej, ikke i denne omgang. Det fortalte Jessica Long i det efterfølgende sejrsinterview.

“Det 3-årsprogram han har fulgt er slut nu, og vi er meget tilfredse med hvad vi har fået ud af det”, fortalte Jessica frit oversat, alt imens kredsen af jubellykkelige ejere omfavnede hinanden og forsøgte at forstå hvad der foregik omkring dem.

Ikke mange skænkede sikkert præmiesummen en tanke, selv om Volatile rent faktisk tjente 75.000 US$ ved sejren. Det er godt stykke over 600.000 svenske kroner.

Ja, Sverige har fået en “darling”.

En favorit, som er gået direkte i hjertet på alt og alle. Hans første start efter hjemkomsten til Skandinavien vil blive ventet med enorm spænding, og opgaver skorter det ikke på.

Han er meldt i den skandinaviske Breeders’-serie og i en række af de klassiske løb, men med en historik der allerede tæller en tredjeplads i et Gruppe-3-opgør i Newmarket og nu en sejr i et Listed i Dubai, er tanken om flere udlandseventyr selvfølgelig ikke fjern.

Det der dog ligger helt fast er, at lige meget hvor Volatile starter næste gang, vil hele Galopskandinavien være med ham.

Det er bare at løfte på hatten og nyde, at Skåne, Sverige, Skandinavien blev vidne til en historisk præstation som ingen af de involverede nogensinde vil glemme.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top