fbpx

Domedriver-føl på York Stutteri

Der kommer mange føl til verden i denne tid, og på York Stutteri i Hørsholm kunne stutterimester Jacob Jessen i sidste uge tage imod et brunt hoppeføl med en virkelig spændende afstamning.


Faderen til det nyfødte føl er nemlig Breeders’ Cup Mile (Gr.1)-vinderen Domedriver, og moderen den ustartede Hernando-datter Heritiere.

Føllet er den foreløbige kulmination af en interessant udveksling mellem York Stutteri og Kirsten Rausings engelske Lanwades Stud, hvor Heritiere kommer fra.

“Kirsten Rausing har sendt Heritiere til Danmark hvor hun nu har fået et skønt hoppeføl efter Domedriver, og planen er så at vi til gengæld bedækker hoppen ved Richard Of York nu. Når føllet tages fra hoppen til oktober, sendes Heritiere tilbage til Lanwades Stud med et føl efter Richard Of York i maven, som dermed bliver engelskfødt”, forklarer Nick Elsass.

Domedriver, der vandt seks af sin karrieres 21 starter og tjente mere end syv millioner kroner, gik i stutteriet i 2004 og hans første årgang er ét år gamle i 2006.

4-årige Heritiere startede aldrig selv grundet en chip-skade hun pådrog sig under træningen, men den unge hoppe har en virkelig stærk blodlinje at videreføre.

Hendes mor Subjective er vinder af fem løb i både England og USA, heriblandt Breeders’ Cup Handicap på Suffolk Downs.

Hun er selv ud af den irske 2-års Champion Welsh Garden, der er mor til 14 vindere ud af det samme antal startende afkom, heriblandt Gruppe-1-vinderen Molesnes og Gruppe-3-vinderen Celtic Heir.

Subjective er samtidig helsøster til den Listed-placerede Celtic Assembly, som i avlen er mor til den fantastiske Gruppe-1-vindende sprinter Cherokee Rose, der igen er mor til Gruppe-3-vinderen Bowman.

Endnu et spændende føl er kommet til verden i Danmark!

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top