fbpx

Dettori aflyser pensioneringen – flytter til USA

Frankie Dettoris store “farewell tour”, som for under en måned siden også bragte ham til Bro Park, handler ikke længere om den ellers planlagte pensionering, men om et farvel til Europa. Italieneren har torsdag morgen bekræftet til Racing Post, at han i stedet fortsætter karrieren i Californien i jagten på den forjættede sejr i Kentucky Derby.


Frankie Dettori i samtale med Fredrik Johansson på Bro Park. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

52-årige Dettori fortæller til Racing Posts Lee Mottershead, at årets mange storslåede succeser endegyldigt har overbevist ham om, at der er mere at hente i fremtiden. Og at fremtiden ligger som fuldtidsbaseret freelance-jockey i USA.

Frankie Dettori beretter endvidere, at han begyndte at spekulere over pensionsbeslutningen efter Yorks Ebor Meeting, hvor han både vandt Juddmonte International og City of York Stakes.

Han siger til Racing Post: “Da jeg tog beslutningen om at stoppe karrieren, regnede jeg ikke med at jeg ville få et af de bedste år i lang tid, sikkert det bedste siden 2019. Jeg troede, at mine ridt ville rinde ud og at jeg langsomt kunne styre mod solnedgangen. I stedet har jeg været eftertragtet, og som et resultat den succes jeg har oplevet i år, føler jeg mig alligevel ikke klar til at stoppe”.

Kun en enkelt jockey, Steve Cauthen, har nogensinde vundet både Kentucky Derby og Epsom Derby, og det er netop denne udfordring som overskygger alt andet i Dettoris horisont.

Han flytter til Californien med dét mål, at han til næste år har en hest med chance for at vinde The Run For Roses.

Frankie Dettori udfører sit populære “Angel Cordero J:r Flying Dismount” efter sejren med Takeko i Lanwades Stud Stakes (L) på Bro Park i september. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top