fbpx

Derby-Larsen tror på store resultater med de 2-årige

Ole Larsen har både som træner og jockey haft en lang og fremragende karriere i galopsporten, hvor de tilsammen 11 Derbysejre og mere end 2000 sejre ikke overgås af mange på disse breddegrader.


Ole Larsen, der har træningskvarter på Minnesdals Gård lidt uden for Malmö, har i det nye millennium ikke været oppe på samme niveau i storløbssammenhæng som tidligere, og stalden har først og fremmest markeret sig i handicap-sammenhæng. Nu skal der dog igen gøres noget ved sagen, og med sin nye hesteejer Stald Meyco i ryggen har Derby-Larsen to rigtig gode kort på hånden til den forestående 2-årssæson.

Sammen med Stald Meyco fik Ole Larsen nemlig hammerslag på to top-afstammede heste på Dansk Galops Åringsauktion i fjor, heriblandt auktionens dyreste individ – en brun hingst efter Richard Of York – Gypsy Singer v. Kingmambo, der har fået det forpligtende navn King Of York.

King Of York er halvbror til den højestratede 3-årige hest i dansk træning i 2005, Mambo King.

Mambo King vandt både 3-års Milen og Tortue Efterårshandicap, mens det blev til andenpladsen bag Bye Bye Loev i Norsk Derby og tredjepladser i både Larch Ærespræmie og Sofierolöpning. Her fem måneder efter åringsauktionen er Ole Larsen bestemt ikke ked af handelen:

“King Of York er en virkelig dejlig hest, han er let at arbejde med og har stort set gjort alting rigtigt indtil nu. Han er tilmeldt både Auktionsløbet, Dansk Kriterium og Vinterfavoritternes Ærespræmie på Klampenborg i år”, beretter Larsen, der kun har valgt at skippe anmeldelsen til et enkelt af banens storløb i 2006, Skandinavisk Opdrætningsløb, der angiveligt vil komme en anelse for tidligt for hingsten.

Til gengæld kan træneren have en anden hest klar til netop denne opgave i form af Silver Shadow (Richard Of York – All Right v. Always Fair), der ligesom King Of York blev købt på åringsauktionen i fjor.

Prisen for denne hingst var 100.000 danske kroner, og også her var det Stald Meyco der stod bag handelen.

Silver Shadow er ud af en traditionsrig storløbsvindende familie. Moderen All Right var selv ubesejret som 2-årig med sejre i både Dansk Opdrætningsløb, Dansk Kriterium og Dansk Avsløb. Som 3-årig vandt hun det klassiske Mowerinaløb samt Oaks-testen Fabellaløb.

Selv var All Right helsøster til All Fair, der både vandt Kriterium og Svenskt Oaks, og som i avlen har produceret storløbsvinderne Mayfair, New York og Blue Mary.

Silver Shadow helbror til den dobbelte storløbsvinder Lady Clementine, samt Sir Spencer og Sir Alexander, der begge har været placeret i storløbssammenhæng.

Ja, der er ikke noget at sige til at forventningerne til den 2-årige hingst er store i Larsen-stalden.

“Han er en smart lille type, der minder meget om den øvrige familie. Jeg tror han bliver tidligt klar og slægter han sine søskende på bliver han en ret interessant hest at følge i de store 2-årsløb i år”, bedyrer træneren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top