fbpx

Den tyske Derbyweekend 2000: Prime Match gjorde det igen

For andet år i træk vandt den danske topsprinter Prime Match 1000-meter løbet Preis der Hamburger Privatbankiers på Tysklands Derby-Dag i Hamburg.


Med Nicholas Cordrey i sadlen lagde Prime Match sig i spidsen fra start og førte hele vejen til mål. Den tyske favorit Ginola’s Magic kæmpede godt indvendigt i banen, men han kunne aldrig true Prime Match, der ligesom sidste år sluttede helt ude ved rækværket, mens resten af feltet løb indvendigt i banen. Der var 10000 DM i førstepræmie til Prime Match. De øvrige skandinaviske deltagere i løbet, Gipsy La, Symboli Kildare, Gipsy Run og Lord Lieutenant havde ikke fart nok til at slutte blandt de tre første.


Favoritten Samum vandt Tysk Derby

Årets tyske galopderby blev vundet af favoritten Samum, der under championjockey Andrasch Starke med 200 meter til mål skød frem udvendigt i banen og rundede hele feltet med en utrolig speed, som tegner meget lovende for hingstens videre karriere i Europas storløb. Der kom et pænt tempo på løbet, hvor Mark Larsen havde sin hest Kreuzkönig placeret helt fremme i spidsen sammen med Network/Doleuze. Da hestene rundede sidste del af opløbssvinget havde Kreuzkönig ikke mere at skyde med, og i stedet kom den italienske derbyvinder Kallisto helt frem og så en overgang meget farlig ud. Også Andreas Wöhlers Diamante var med i spidsen da feltet svingede ind på den lige bane.

Men bedst som løbet så meget åbent og jævnbyrdigt ud, angreb Andrasch Starke med Samum og trak let fra til en meget sikker sejr foran staldkammeraterne Subiaco og Acamani.

Samum, som tilhører første årgang efter avlshingsten Monsun, der selv var anden i Tysk Derby bag Lando, havde startet 4 gange inden derbyet og havde også vundet samtlige, hvorfor han naturligvis var det tyske publikums ubetingede favorit. Læg dertil deres yndlingsjockey, 26-årige  Andrasch Starke og succestræner Andreas Schütz – så var sejren meget kærkommen i Hamborg. Der var 468.000 DM i førstepræmie, samt splinternye BMW’er til ejer, træner og rytter i Gruppe-1-løbet, hvor standarden ser ud til at blive forbedret år for år.


Trænerens far døde i torsdags

Træner Andreas Schütz, som altså sadlede de tre første heste gennem mål i derbyet, havde en af karrierens største dage – men desværre blev det ikke med faderen Bruno Schütz i baggrunden. Bruno Schütz, som selv har trænet flere derbyvindere og har været Tysklands bedste træner i en årrække, døde i torsdags efter længere tids kræftsygdom, og han nåede altså ikke at opleve sin søns store succes på Derby-Dag 2000.
Andreas Schütz sagde i sit sejrsinterview efter løbet, at hans far havde kæmpet til det sidste for at være i live når derbyet blev sat i gang – men at hans sjæl stadig var på Hamburg-Horn, hvor Bruno Schütz selv har fejret lige så store triumfer som den sønnen leverede i år.


Sunglo skuffede

Der var sat store forventninger til svenske Sunglo i et hoppeløb over 2200 meter på Derby-Dag. Den 3-årige hoppe, som har gjort det fremragende efter hun er kommet til Skandinavien, fik aldrig med udfaldet at gøre og hun sluttede på næstsidste pladsen i det 7 heste store felt.
Heller ikke Flaming Ember kunne være med fremme i Trakhener Rennen over 1400 meter. Her blev det i stedet til sejr til Brachvogel, som er efter hoppen Bastei – Bastei står opstaldet i Danmark og har et afkom med på Dansk Galops auktion i år efter Starry Night.


Mark Larsen vandt Allianz Pokal

Jockey Mark Larsen vandt lørdagens første løb, Allianz Pokal over 1800 meter, med oddsbomben Sturm Und Drang. Mark Larsen overtog fronten rundt det første sving og havde hurtigt en 3-længders føring ned til konkurrenterne, som tydeligt undervurderede hesten, som var feltets mindst spillede. På sidste del af bagsiden gav Larsen sin hest en “puster”, hvor han næsten gav afkast på sin førsteplads – men i sidste del af opløbssvinge stak han igen af sted med Sturm Und Drang, og dette blev resten af feltets tyske top-jockeys så overraskede over, at Larsen pludselig igen havde flere længders føring. Sturm Und Drang vandt en sikker sejr og kunne modtage førstepræmien på 10000 DM. Sturm Und Drang er trænet af M. Prinzinger og er efter den tyske avlshingst Windwurf.


Ingen skandinaviske sejre om lørdagen

Selv om Mark Larsen havde indledt forrygende med sin flotte sejr med Sturm Und Drang, var ingen af de skandinavisk-trænede heste i stand til at følge op på succesen. River Foyle sås aldrig med vinderchance, de tre dansktrænede araberheste Kin Kade Kid, IBN Indian Grodust og Nokdaun mødte for hård modstand fra gode tyske og franske heste, og endelig fik sprinteren Rolo Tomasi et meget dårligt løb af jockey Neil Grant i dagens hovedbegivenhed, Holsten-Trophy (Gr.3) over 1200 meter og med 120.000 DM til vinderen. Løbet blev vundet af Areion med Andrasch Starke på ryggen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top