fbpx

Den dobbelte klassiske vinder Amalia er død

Stutteri Skovmarken i Hadsund blev natten til lørdag ramt af et trist uheld, da den tidligere klassiske vinder Amalia (Be My Chief – Admecut v. Admetos) døde på Helsingborg Dyrehospital efter en operation for kolik.


Amalia var bare syv år gammel og fik så sent som for syv uger siden et hingsteføl efter Academy Award, der nu har brug for en ammemor hurtigst muligt.

Amalia har desuden en 1-årig hingst, men hendes tidlige død betyder også at hun ikke nåede at producere en hoppe til at videreføre hendes stærke blodlinje, der alene her i Skandinavien har været repræsenteret ved storløbsvindere som Cut Singer, Cut Comeau og Cut Dancer, der alle var halvsøskende til Amalias mor Admecut.

Amalia vandt ni af sine 16 karrierestarter og tjente over en million kroner. Som 2-årig slog hun til i både Skandinavisk Mesterskap for 2-åringer, Skandinavisk Opdrætningsløb, Klampenborg Auktionsløb, Dansk Kriterium og Svenskt Kriterium, mens hun i sin klassiske sæson tog sig af både Mowerinaløb, Norsk 1000 Guineas og Skandinavisk Mesterskap for 3-åringer.

Hun var igennem hele karrieren i træning hos Søren Jensen på Enghavelyst, hvortil hun kom efter Stutteri Skovmarken havde købt hende for bare 25.000 kroner på Dansk Galops Åringsauktion i 2001. Amalia var opdrættet af Jens Jørgen Stounberg.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top