fbpx

Dashing Blade-føl på nyt dansk stutteri

I slutningen af sidste uge fik det nye danske fuldblodsstutteri Mink ved Holbæk deres første føl – en hingst efter Dashing Blade og den veltrukne nyimporterede hoppe Sangarra (Great Lakes).


9-årige Sangarra kom til Danmark fra Tyskland i oktober sidste år, og afstamningsmæssigt er hun et flot tilskud til den danske fuldblodsavl. Hun er søster til bl.a. Sunderland (Emarati), der i sin aktive karriere bl.a. vandt Grosser Preis von Berlin (Gr.3), mens det blev til flere øvrige Gruppe- og Listed-placeringer såsom tredjepladser i Goldene Peitsche (Gr.2) og Grosser Buchmacher Springer Sprint Preis (Gr.3).

Sangarras mor See Me Well startede kun få gange, hvor hun både vandt og var Listed-placeret.

Det nyfødte hingsteføls far Dashing Blade (Elegant Air) var Champion 2-årig i Irland i 1989, og karrieren bød på tre Gruppe-1-sejre i henholdsvis National Stakes (Gr.1), Dewhurst Stakes (Gr.1) og Gran Premio d’Italia (Gr.1). I avlen har Dashing Blade været en stor succes i Tyskland med afkom som Gruppe-1-vinderne Faberger, Noble Pearl og Lord Of England, samt andre topheste som Proudwings, Glad Lion, War Blade og Zoellner.

Stutteri Mink har på nuværende tidspunkt to følhopper – udover Sangarra ejer de den ligeledes fra Tyskland importerede Gogopogo (Dare And Go – La Groupie v. Groom Dancer). Gogopogo, der er opdrættet på de verdensberømte Wertheimer & Freres amerikanske stutteri, var selv ustartet og har endnu heller ikke haft et afkom på banen.

Gogopogo er i fol ved Black Sam Bellamy (Sadler’s Wells) og forventes at nedkomme i maj måned. Begge Stutteri Minks avlshopper skal i år bedækkes ved den firedobbelte tyske Gruppe-1-vinder Soldier Hollow (In The Wings) på Gestüt Röttgen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top