fbpx

Danske Desert Storm solgt for 56.000 guineas i Newmarket

Alexander Elsass’ 4-årige Desert Storm – født og opdrættet på York Stutteri i Danmark – stod sent torsdag eftermiddag for det muligvis mest opsigtsvækkende auktionsresultat en danskopdrættet hest nogensinde har opnået.


Hammerslaget faldt nemlig på 56.000 guineas, svarende til godt og vel 650.000 danske kroner, da Desert Prince-sønnen blev solgt til Mr R A Green på Tattersalls HorsesIn Training Sales i Newmarket.

Desert Storm opnåede imellem 9. september i fjor og 4. september i år at hente fem andenpladser i træk, inden det den 14. september endelig lykkedes ham at vinde karrierens første sejr i et handicap over 3200 meter på Yarmouth. I går vandt vallakken sin anden sejr i endnu et handicap over 3200 meter i Nottingham, og sejren kunne ikke have ligget på et bedre tidspunkt, da denne naturligvis bidrog til den høje pris på auktionen i Newmarket.

“Han har altid set ud som en forhindringshest, og det er også det han er blevet købt til”, fastslog en nærmest ekstatisk Alexander Elsass fra Newmarket. Desert Storm blev købt i maven på sin mor Boss Lady i Newmarket tilbage i 2001, og BossLady folede på York Stutteri i 2002. Siden har Boss Lady produceret dette års Oaks-3’er Choco Express og 2-årige Sirius, der bliver manges favorit i et maidenløb på lørdag i Klampenborg.

Interessen for Desert Storm som forhindringshest i England er ikke overraskende. Hans storesøster High Priestess (Priolo) har nemlig vist sig at være ganske talentfuld i hurdleløb hvor det er blevet til to sejre og fem andenpladser i 14 starter. I fjor var hun bl.a. nummer to i både Scarvagh House Stud Mares Novice Hurdle (Grade 3) og Horse and JockeyHotel Hurdle (L).

“York Stutteri havde Desert Storm til salg på October Yearling Sales i 2003, men det var mig der købte ham og han blev sat i træning hos Rae Guest. Han har hele tiden tegnet lovende, men han fik desværre en skade sidste efterår der gjorde at han stod stille hele foråret og sommeren i år. Han er dog kommet flot tilbage med sine to sejre og jeg håber han fortsat kan gøre Danmark og stutteriet ære i sin nye karriere over forhindringerne”, slutter Alexander Elsass.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top