fbpx

Dansk sejr i Norsk 2000 Guineas

Bent Olsen fejrede søndag karrierens anden klassiske triumf, da Henrik Villadsens Dan Tucket strøg til tops i Norsk 2000 Guineas på Øvrevoll. Dansili-sønnen vandt efter en hård opløbskamp foran Sirjoshua Reynolds/Yvonne Durant.


Det var ikke mere end en uge siden Dan Tucket sejrede overlegent i Jyllandsløbet i Århus, og for andet år i træk lykkedes det vinderen af netop dette opgør, at følge op med sejr i årets første norske klassiker. I fjor var det Bosun’s Watch der leverede doublen – og ligesom med Dan Tucket var det med danske Jacob Johansen i sadlen.

Sirjoshua Reynolds lagde et godt tempo på løbet fra start, hvor Archived efter en langsom start også var tidligt fremme. Dan Tucket blev taget stille og roligt bag de førende, mens staldkammeraten Master Chef pullede en del bagest i feltet. Ind på opløbet gik Dan Tucket til angreb på Sirjoshua Reynolds, og de to heste trak hurtigt afgørende fra de øvrige konkurrenter.

Til slut viste Dan Tucket sig som den bedste, og med sejren kunne han tilføje 175.000 kroner til sin hastigt voksende præmiesum. Archived og Better Built kom i mål som tredje og fjerde, fem længder bag de to første, mens der var tæt pakket i kampen om femtepladsen med tre heste på lige linje. Den sidste præmie gik dog til Gillsan før Montgomery og Master Chef.

Jacob Johansen var tilbage i sadlen efter sin 14 dages udelukkelse, og den danske rytter var naturligvis en glad mand ovenpå den klassiske triumf. Det var Dan Tuckets tredje sejr i fire starter, og Jacob Johansen forklarede efterfølgende, at han selv påtog sig skylden for Dansili-sønnens nederlag i sæsondebuten bag Classical World. “Jeg kendte ikke hesten godt nok og begik en fejl som kostede sejren”, erkendte Johansen, der efterfølgende red Dan Tucket til sejr i Dansk 2000 Guineas Trial, inden han senest på grund af sin udelukkelse måtte overlade tøjlerne til Kim Andersen i Jyllandsløbet.

Klampenborg-træner Bent Olsen sadlede her karrierens anden klassiske vinder ovenpå Kronhjorts sejr i Dansk 2000 Guineas sidste år, og det kører virkelig for stalden lige nu.

“Dan Tucket havde taget starten i Århus upåklageligt, og selv om det ikke var optimalt at Norsk 2000 Guineas lå så tæt på, så klarede han sig fantastisk. Nu får han en velfortjent løbspause, hvorefter vi sigter på en start i Scandinavian Open i begyndelsen af august. Jeg regner med at han står de 2400 meter, men han skal naturligvis testes en gang over denne distance inden vi sender ham ud mod den skandinaviske stayerelite”, fortalte Bent Olsen efter sejren.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top