fbpx

Dansk historie på Meydan: Good Fortune vandt Zabeel Turf

Det er nøjagtig derfor vi hvert eneste år skal følge vores skandinaviske Dubaifarere igennem tykt og tyndt. For hvis ikke man forsøger, vil det heller aldrig lykkes. Og i dag lykkedes det hele for den danske delegation bag Appel Au Maitre-sønnen Good Fortune, der vandt Zabeel Turf på Meydan.Good Fortune ramte føringen kort inde i opløbet, og derefter sloges han tappert i hænderne på franske Theo Bachelot for til sidst akkurat at holde angrebet fra Godolphins White Wolf (Invincible Spirit) fra livet.

Med skal det ligeså, at Niels Petersen-trænede White Heart (Camelot), der blev kåret som Best Turned Out Horse, sluttede på den sidste præmieplads i løbet.

Good Fortune, der som 2-årig vandt Basnæsløb på Klampenborg, som 3-årig vandt Breeders’ Trophy Classic og Jockeyklubbens Grand Prix på Bro Park, og i fjor som 4-årig blandt andet slog til i Breeders’ Trophy Mile – igen på Bro – skrev fredag den 27. januar 2023 dansk historie på Meydan.

Good Fortune og Theo Bachelot slår Godolphins White Wolf i Zabeel Turf på Meydan. Foto: Dubai Racing Club.

Søren Jensen, der aldrig før i dag havde sadlet en hest i Dubai, indledte med en ottendeplads til Airborne Racings Got A Lot (Camelot) i Jumeirah Fillies Classic, inden endnu én af karrierens helt store og minderige bedrifter blev en realitet i Zabeel Turf.

Good Fortune fik 60,000 dollars i førstepræmie for sejren i det 1800 meter lange handicap.

Den 5-årige vallak deles mellem Thomas Havemann og Marianne og Jens Ditlev Lauritzens Stald Shaker, og sådan har det været siden han som åring blev købt fra opdrætterparret Majbritt og Karsten Østergaard på Stutteri Outback i Nordjylland.

En fabelagtig historie for dansk opdræt og dansk galopsport i sin helhed. Og selvfølgelig også en stor cadeau til Liam Doran, der rider Good Fortune hver eneste dag i Dubai.

Herunder vises først Good Fortunes vej tilbage til Meydans vindercirkel efter løbet, inklusiv interviewet med den vindende jockey Theo Bachelot, og derunder ses det efterfølgende interview med Søren “I Feel The Sun Is Shining” Jensen i minutterne efter præmieoverrækkelsen.

Kæmpe tillykke!
Resultater: Meydan, fredag 27. januar 2023

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top