fbpx

Dano-Mast har kurs mod Paris

“Le danois Dano-Mast se révèle en France”… Således lød overskriften i Frankrigs officielle væddeløbsavis ‘Paris Turf’ den skønne forårsdag i maj måned 2001 – dagen efter at Danmarks flagskib havde vundet karrierens hidtil mest meriterende sejr i Prix Jean de Chaudenay (Gr.2) på Saint-Cloud i Paris.


Dano-Mast i folden på Enghavelyst. Foto Burt Seeger.

Dano-Mast havde for alvor skrevet sig selv og træner Flemming Poulsen på Europa-kortet med en eminent to længders sejr foran John Gosden-trænede Chiang Mai og ærkerivalen Valley Chapel yderligere længder efter på tredjepladsen.

På lørdag skal Dano-Mast forsøge at gentage succeen – denne gang i Gruppe-2-løbet Prix Dollar over 1950 meter på Longchamp.

Flere skandinavisk-trænede heste har før prøvet lykken i dette løb uden held, men ingen af disse har haft samme kapacitet som Dano-Mast.

På nuværende tidspunkt kan man kun gætte sig til hvor mange deltagere løbet får, men lige meget hvem af de 25 tilbagestående der stiller til start, er det ikke urealistisk at den 5-årige hingst kan blande sig mellem de tre- eller fire første gennem mål.

Tirsdag aften får Dano-Mast kurs mod Frankrig i hestetransporten sammen med sin træner Flemming Poulsen, der ikke viger bort fra hingstens side.

“Efter planen ankommer vi onsdag eftermiddag til Chantilly, hvor Dano-Mast skal opstaldes til på lørdag. Det er en fordel for os at være i Chantilly, idet det er et mere fredfyldt sted end Paris”, fortæller Poulsen, der i øvrigt melder Dano-Mast i forrygende form inden afrejsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top