fbpx

Dano-Mast accepteret i Dubai Sheema Classic (Gr.1)

Skandinaviens bedste galophest, Flemming Poulsen-trænede Dano-Mast, blev tirsdag eftermidag specielt udvalgt som garanteret deltager i The Dubai Sheema Classic den 29. marts på Nad Al Sheba-banen i Dubai.


Dano-Mast og Olivier Peslier. Foto: France Galop.

Dubai Sheema Classic er et Gruppe-1-løb over 2400 meter med en samlet præmiesum på 2 millioner US$ – eller svarende til ca. 14,1 millioner danske kroner – hvoraf ca. 8 millioner kroner går til vinderen.

Den 7-årige hingst blev tilmeldt løbet på kraftig opfordring fra arrangørerne i Dubai, og allerede en uge efter anmeldelsen blev Flemming Poulsen underrettet om at hesten er startberretiget – over 100 heste har været tilmeldt løbet, og den hurtige reaktion på Dano-Masts tilmelding er endnu et bevis på, at den danske hest via sidste års sejr i Prix Dollar (Gr.2) i Paris og tredjepladsen i The Hong Kong Cup (Gr.1) i Hong Kong har givet genlyd over hele verden.

Dubai World Cup-dagen søndag den 29. marts er verdens pengemæssigt største sportsdag med mere end 110 millioner danske kroner i samlet præmiesum fordelt på syv galopløb.

Dano-Mast har siden hjemkomsten fra Hong Kong medio december haft en velfortjent pause, men træner Flemming Poulsen er i den seneste uge begyndt at preparere hesten til starten i Dubai:

“Han er meget veltilpas, men har ikke lavet det store siden hjemkomsten. De sidste ni dage har han trænet let på banen i Klampenborg, og vi kan nu stille og roligt begynde at bygge formen op igen. Det eneste der kan stoppe os nu er det danske klima. Vi skal helst undgå mere frost herhjemme, for at opnå de optimale træningsbetingelser”.

Går alting efter planen bliver Dano-Mast allerede fløjet til Dubai i slutningen af februar, en måned før opgaven på Nad Al Sheba.

“Der er meget varmt i Dubai, og hvis Dano-Mast skal nå at omstille sig til det anderledes klima er det vigtigt, at vi mindst har 25 dage til at gøre ham vant til de nye omgivelser”, fortæller Flemming Poulsen.

Alle omkostninger lige fra afrejsen fra København til hjemkomsten over en måned senere, betales af Dubai World Cups arrangører.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top