fbpx

Cordrey kæmper sig tilbage – med Nagell-Erichsen i ryggen!

Det er snart ved at være fire måneder siden Nicholas Cordrey senest sad på ryggen af en hest. I begyndelsen af oktober sidste år blev den danske topjockey kastet af hesten Magic Spell på Täby, og resultatet var et kompliceret brud på skinnebenet, der øjeblikkeligt satte en stopper for resten af en ellers hidtil frugtbar sæson.

Skadens omfang tvang Nicholas til at blive i sengen indtil slutningen af 2006, og på trods af at han nu er i klar bedring, trækker han fortsat på det skadede ben. “Ja, jeg halter stadigvæk, men jeg er trods alt på benene uden hjælp af krykker og kommer tre til fire gange om ugen i motionscenteret hvor jeg både kan cykle, balancetræne samt bygge mine muskler op igen. Jeg ender med at blive mere fit end nogensinde”, forklarer en fornøjet Nicholas Cordrey mandag eftermiddag til galopsport.dk.


Hanne Bechmann og Patrick Wahl

Efter så lang tids pause er Cordrey naturligvis ved at være godt sulten efter at ride løb igen, og tiden i sengen er ikke blevet brugt på at læse tegneserier. Rytteren har nøje planlagt sit comeback, og når han atter er tilbage på hesteryg bliver det med aftalerne i orden. “Jeg kommer i år til at fortsætte samarbejdet med Hanne Bechmann, så Enghavelyst bliver min base i det daglige.

Jeg fortsætter ligeledes samarbejdet med Patrick Wahl i Stockholm, hvilket bliver rigtig spændende med hans mange lovende 3-årige heste”, fortsætter Nicholas, der efter fem gode år har valgt at stoppe samarbejdet med agentenDennis Madsen.


Nyt samarbejde

“Årsagen til at samarbejdet slutter er udelukkende at mine samarbejdsaftaler for det kommende år kommer til at dække en stor del af de opgaver min agent hidtil har haft, og de sidste tråde kan jeg sagtens selv få til at hænge sammen”, siger Nicholas, inden han løfter sløret for et helt nyt samarbejde – nemlig med én af Skandinaviens mægtigste hesteejere og opdrættere gennem de sidste 15 år – norske Einar Nagell-Erichsen.

Einar Nagell-Erichsens Meridian Racing og Meridian Stud dominerede i sidste halvdel af 90’erne og et godt stykke ind i det nye årtusinde de skandinaviske væddeløb, og man kan i flæng nævne navne som Masterkind, Capote Line, Daunting Lady, Delicieuse Lady, Exaltation, Shaisa, Pretty Girl, Final Care, Organizer, Kimola og Royal Experiment.

De senere år har Nagell-Erichsen solgt størstedelen af hestebestanden til høje priser på de store udenlandske auktioner, og han står fortsat for det største skandinaviske opdrætterresultat nogensinde, nemlig da den danske Vinterfavorit-vinder Delicieuse Ladys søn Blue Canari vandt Prix du Jockey Club (Gr.1) – det franske Derby – på Chantilly i 2004.


“En strålende rytter”

“Ja, NicholasCordrey og jeg har lavet en aftale gældende for 2007, og vi er begge to meget glade og spændte på det nye samarbejde. Nicholas er en strålende rytter og jeg er sikker på at vi går en god sæson i møde”, beretter Einar Nagell-Erichsen til galopsport.dk.

Den norske hesteejer og opdrætter har igennem de senere år satset mest på avlen i Skandinavien, hvilket betyder at stalden lige nu kun er repræsenteret af den 4-årige Monsun-søn Cumani, samt den endnu ustartede 3-årige Close To The Edge (Deceptor).

Til gengæld står hele fem 2-årige heste på stutteriet Semb Hovedgård og venter på at komme i træning, og det er bestemt ikke småpenge der er blevet kastet efter disse. Nagell-Erichsen har således en hingst efter Trempolino og Capote Line (Capote), der er halvbror til Listed-vinderen Maybach.

Derudover er der endnu en hingst efter Academy Award og den skandinaviske Championhoppe Shaisa.

Tredje opdræt er en hoppe efter Cajun Cadet og Folita (Lomitas). “Folita er en halvsøster til Gruppe-2-vinderen KillThe Crab. Hun var sparsomt startet og vandt kun et enkelt løb, men jeg har naturligvis forhåbninger om at hun kan leve op til sin søsters store format i stutteriet”, kommenterer Nagell-Erichsen, der også var på indkøb i både Deauville og Newmarket i efteråret.

I Newmarket købte Nagell-Erichsen en hoppe efter Dansili og Listed-vinderen Reading Habit, og i Deauville fik han for blot 15.000€ hammerslag på en hingst efter den Gruppe-1-vindende Kingmambo-søn Dubai Destination og den ustartede hoppe Tropezina, der selv er halvsøster til de internationale Gruppe-1-vindere og Champions Grandera og George Washington.

“De 2-årige heste går i træning hos henholdsvis Wido Neuroth og Jacob Fretheim, og begge trænere har accepteret min aftale med Nicholas Cordrey, så nu glæder jeg mig til at han kommer tilbage i sadlen”, slutter en fornøjet Einar Nagell-Ericsen, der ikke behøver at vente så forfærdelig meget længere for at se sin nye jockey i aktion.

Cordreys ben forbedres dagligt, og selv om der skal kæmpes et godt stykke endnu, er han overbevist om at være tilbage til sæsonstarten.

“Hvis alt forløber helt optimalt er jeg tilbage i slutningen af marts, men mit mål er at være fit for fight til sæsonstarten på enten Klampenborg eller Jägersro i begyndelsen af april. Den opbakning jeg har fået fra både trænerne og Einar Nagell-Erichsen har også betydet at jeg er endnu mere ivrig for at rejse rundt mellem de skandinaviske baner – og naturligvis atter returnere til vindercirkelen”, slutter Nicholas Cordrey.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top