fbpx

Chok på York Stutteri: Richard Of Yorks avlskarriere forbi

Det er ikke mere end få uger siden, at det svenske Brantshammar Stuteri måtte opgive avlskarrieren for én af Skandinaviens mest prominente avlshingste, Funambule, og tirsdag formiddag står det klart, at endnu en champion højst sandsynligt har bedækket for sidste gang.


Richard Of York (Rainbow Quest – Triple First v. High Top), der i fjor blev samlet Championhingst i hele Skandinavien, har pådraget sig en tilstand hvorved produktionen af sædceller pludselig er gået i stå, og da det ikke står klart hvorfor eller hvordan det er sket, kan det ikke udelukkes at tilstanden er perminent.

Richard Of Yorks bedækningssæson er dermed med øjeblikkelig virkning indstillet – og chancerne for at hans sædproduktion normaliceres betegnes som meget små. “De hoppeejere som rammes af den uheldige situation vil naturligvis blive tilbudt overførsel til en anden hingst på lignende vilkår. Alle på stutteriet er rystede over meddelelsen, og vi håber at Richard Of Yorks afkom fortsat vil gøre stutteriet ære i fremtiden”, skriver Nick Elsass i en pressemeddelelse tirsdag formiddag.

Richard Of York var i sin aktive løbskarriere ejet af Sheikh Mohammed, for hvem han var ubesejret som 2-årig og vandt både Prix Foy (Gr.3), Prix Saint-Roman (Gr.3) og Prix de la Porte de Madrid (L). Han blev bedømt til en Timeform på 128 i 1994.

Richard Of Yorks afkom har foreløbig indløbet over 20 millioner kroner og vundet over 200 løb, heriblandt 45 storløb. Blandt hans mest prominente afkom kan nævnes Derbyvinderen Vetrotex og de øvrige klassiske vindere Miss Et Toi (Mowerinaløb), Princess Royal (Mowerinaløb), Rickard (Jockeyklubbens Jubileumslöpning), Ready Eddie(Dansk 2000 Guineas), York Street (Dansk 2000 Guineas), samt Breeders-vinderne Correze, New York og Blue Mary.

Richard Of York har desuden haft flere afkom der har formået at vokse sig ind i den ældre elite, heriblandt Calistoga, Porsa System og Star Quest; som morfar har han allerede en Breeders-vinder i Fairmay, og her i 2007 er han far til én af forhåndsfavoritterne til DanskDerby -Kriteriumsvinderen Airboss.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top