fbpx

Chianti og Herewegodandy udtaget til Bahrain Turf Series

Danskejede Chianti og norskejede Herewegodandy, begge i træning hos Niels Petersen på Øvrevoll, er sammen med 15 deltagere fra England og tre fra Irland blevet udtaget til The Bahrain Turf Series, som rides over fem løbsdage mellem december og februar. “Hestene forlader Norge i dag”, fortæller Skandinaviens championtræner.


Michael Garbers’ 3-årige Chianti kom grundet en skade sent i gang med sin klassiske sæson, men han afsluttede den stærkt med et handicap på 87. Foto: Hesteguiden.com.

The Bahrain Turf Series indledes den 9. december og fortsætter på datoerne 30. december, 13. januar, 3. februar og 17. februar.

Serien består af to løb på hver af ovennævnte løbsdage, hvor det ene hver gang er enten 1000 eller 1200 meter, og det andet er enten 1800 eller 2000 meter. Løbene har en samlet præmiesum på £60,000, svarende til ca. 520.000 danske kroner.

Herewegodandy skal matches mod de korte opgør, Chianti mod de lange”, siger Niels Petersen og fortsætter:

“Vi har været utroligt heldige at få to heste udtaget sammen med 18 deltagere fra England og Irland, og det åbnede nogle døre, at vi tog chancen med King David tidligere på måneden”.

“Bahrain Turf Club har et meget fint oplæg, og hestene er inviteret derned til at starte hvert eneste løb i serien, som er handicaps hovedsagelig for heste med en OR mellem 80 og 100, svarende til mellem 80 og 90 i skandinavisk tal”.

Chianti (Zarak), der ejes af danske Michael Garbers, sendes til Bahrain med et skandinavisk handicap på 87, svarende til OR 94, mens Geir Gulliksens Herewegodandy (Dandy Man) står på 83 i skandinavisk handicap, svarende til OR 86.


Herewegodandy. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

“Konkurrencen bliver selvfølgelig hård i hver eneste udgave, men Bahrain er et spændende alternativ til vinteropholdet i Dubai, og for mig gælder det hele tiden om at afsøge nye muligheder for hestene og staldens ejere henover vinterperioden, som er frysende kold i Norge”, forklarer Petersen.

Klokken 9 tirsdag morgen kørte Chianti og Herewegodandy fra Norge mod Danmark, hvor de skal overnatte i Klampenborg-filialen. I morgen går turen videre mod Luxembourg, og torsdag flyves hestene direkte til Bahrain og godt tre måneder under varmere himmelstrøg.

Det bliver Petersen-staldens norske championlærling Willa Schou, der under hele opholdet får det daglige ansvar.

“Willa er ekstremt dygtig og har tilmed masser af erfaring fra tidligere vinterophold på Meydan. Jeg planlægger selv at rejse ned når hestene skal starte, men de kommende ugers tid er der meget at forberede herhjemme med papirarbejdet til Dubai”.

“Jeg forventer, at vi får enten sidst på denne uge eller i begyndelsen af næste uge får besked fra Dubai Racing Club om, hvilke heste der er blevet accepteret til World Cup Carnival”, afslutter Niels.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top