fbpx

Cavortings søster importeret til Danmark

Cavorting er navnet på det nye topnavn i den skandinaviske sprinterelite. Med otte sejre i 12 starter som 3- og 4-årig i Skandinavien har Polar Falcon-sønnen opnået et handicap på 95 og bør dermed være klar til at spise kirsebær med de helt store navne som Pipoldchap, Aramus, Hide And Seek og Steve’s Champ, og den unge hest har en spændende fremtid foran sig.


Spænding er der også på Fyn, hvor det succesrige opdrætterpar Nina Falck og Gert Larsen i sidste uge importerede den 7-årige Efisio-datter Adept. Adept er nemlig halvsøster til netop Cavorting! Som væddeløber var Adept ikke den samme succeshistorie som sin yngre halvbror, og hendes bedste karriereresultat var en tredjeplads i et maidenløb i Nottingham.

Blod fornægter sig dog sjældent, og tager man et kig ned igennem hoppens moderlinje finder man adskillige store navne. Adept og Cavortings mor hedder Prancing og er efter hingsten Prince Sabo. Prancing var selv vinder over 1000 meter som 2-årig i England, og hun opnåede to tredjepladser i Listed Races, heriblandt Summer Stakes i York. Prancing er desuden halvsøster til First Trump, der vandt fem løb som 2-årig incl. Middle Park Stakes (Gr.1), Richmond Stakes (Gr.2) og July Stakes (Gr.3).

Prancings mor Valika er halvsøster til topnavne som July Cup (Gr.1) og Prix de l’Abbaye (Gr.1)-vinderen Mr Brooks og Listed-vinderen Admirals All. Udover Adept og Cavorting er Prancing mor til vinderne Catherine Wheel og Levera, der begge endnu kan nå at lægge gode resultater til stamtavlen. Adept nåede inden hun kom til Danmark at producere to afkom – en nu 2-årig hingst efter Primo Valentino og en åring ved australske Choisir.

Adept er blevet importeret ifolet ved Primo Valentino (Primo Dominie), der vandt fem gange i træk som 2-årig, heriblandt Middle Park Stakes (Gr.1) og Mill Reef Stakes (Gr.2). “Det er en meget hurtig moderlinje, og dertil kommer en yderst sprinter-betonet hingst, så det tyder jo på at vi får et føl med masser af fart i sig – men de øvrige hopper vi har her på stutteriet er stayer-trukne, så det er alletiders at vi nu også kan lave et alternativ til Derby-hestene”, fortæller Gert Larsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top