fbpx

Castro-double i Summer Fillies på Jägersro

Der har været usædvanligt stille omkring Jägersro-træner Francisco Castro den seneste tid, og chileneren har bestemt ikke haft marginalerne på sin side henover sommeren.


Så sent som i tirsdags var det YorkStreet, der med det mindst mulige blev slået til andenpladsen i millionopgøret Breeders Trophy Classic på Täby, men nu kan Castro håbe på at heldet er vendt til hans fordel igen. Det var dog ikke held der skulle til for at hjemføre dobbeltsejren i Summer Fillies torsdag eftermiddag påJägersro – dertil var de to hopper Zoogina Zaid og Zell Amzee Zaid for overlegne. Syv deltagere var til start i opgøret, og det var med Castro-duoen som de klare favoritter.

Zell Amzee Zaid lagde hurtigst ud under Manuel Martinez, og parret førte feltet først ud på bagsiden og ind i opløbssvinget, hvor Zoogina Zaid og Manuel Zantos dog stille og roligt åd sig ind på staldveninden.

I sidste del af svinget havde Zoogina Zaid fået overtaget og trak fra kort inde i opløbet, og hun kunne holde hele vejen hjem til en sikker sejr, selv om Zell Amzee Zaid aldrig gav helt op og sluttede en længde efter på andenpladsen. Herefter var der syv længder til Past Times/Mark Larsen på andenpladsen, mens der skulle spejdes langt efter fjerdehesten Talinums Secret/Marc Stott, der kom i mål 20 længder bag tredjehesten.

Der var 25.000 kroner i førstepræmie til Zoogina Zaids ejer og opdrætter Jan Johansson, der ligeledes har ejet og opdrættet Zell Amzee Zaid. De to fine hopper har tilsammen tjent over en million svenske kroner i deres to første væddeløbssæsoner.

Løbsdagen bød på hele tre jockey-doubler. Lærling Malin Svanberg både startede og afsluttede V5-spillet med sejr. Først strøg hun til tops på ryggen af stabile Åkesson i Ole Larsen 60 Års løb, og siden blev det til gevinst i Homosassaserien på ryggen af Stadium. Både Stadium og Åkesson ejes og trænes af Anne Cathrine Svedberg-Karlsson.Per-Anders Gråberg kunne i det 2650 meter lange BDO-Handicap sejren på ryggen af Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Lavirdan, der var ude mod ældre heste for første gang.

Lavirdan overtog kommandoen på bagsiden og trak fra de øvrige rundt opløbssvinget, hvorfra han kunne vinde sikkert på trods af et godt afsluttende angreb fra Wiesensturm/Gustavo Solis, med forhåndsfavoritten MujaMaiy/Marc Stott på tredjepladsen.

Gråberg fulgte i det efterfølgende Recruitment-Handicap over 1730 meter på ryggen af Larissa Tandari-trænede Farad, der efter endnu et langt fra optimalt løb viste sine fantastiske fighteregenskaber og kort før mål fik nedkæmpet CitizenKane/Mark Larsen. Danske Jacob Johansen blev den tredje rytter til at hjemtage en double denne eftermiddag.

Jacob kom først på tavlen i dagens 7. løb for de 2-årige maidens, hvor han red Informant-datteren Rosetta først i mål. Rosetta trænes af Lennart Reuterskiöld og er både ejet og opdrættet af Stall Reuterskiöld HB.

Det blev til endnu en maidensejr for Jacob Johansen i det efterfølgende løb, denne gang var det dog for de 3-årige heste. Her red Jacob Jacqueline Henriksson-trænede Whitelook til en sikker sejr før Pretty Gasa/MarkLarsen og den fint afsluttende Ominsky/Sara Slot.

Cathrine Weilby, der rider med stor succes i år og på søndag er favorit i Det Grønne Område Auktionsløb med LittlePrince, fik også en sejr med hjem til Danmark idet hun i det 1600 meter lange Vellingelöpning sejrede på ryggen af 2-årige Mrs Miskovsky, i træning hos Ewa Breitholtz i Klågerup.

Der var 25.000 kroner i førstepræmie til Mrs Miskovsky, der ligesom Stall Reuterskiölds Rosetta modtager yderligere 50.000 kroner i svensk-bonus.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top