fbpx

Cassini løb sig ind blandt Derbyfavoritterne

Da Arnfinn Lund-trænede Cassini (Monsun – Centinela v. Caerleon) den 26. april gik fra sidste til førsteplads i løbet af få galopspring og vandt sin debut over 1600 meter dirt track på Øvrevoll, gav han indtryk af at han er en hest der var værd at følge i Derbysammenhæng.


Torsdag aften startede han for anden gang i karrieren. Denne gang over 1600 meter græs, og konkurrencen var øget betragteligt med modstandere som bl.a. sidste års norske Kriteriumsvinder Not Secret, så Stall EOS’ fukse vallak skulle virkelig levere varen for at bevise sit fortsatte Derbykandidatur.

Under John Fortune sprang Cassini af som én af de sidste, og han holdt denne placering ind på opløbet, hvor det begyndte at gå stærkere foran og flere heste på lige linje lå an til angreb. Bedst så det ud til at gå for helt udvendige Vasileus/Mark Larsen, der nærmest cantrede sig i front udvendigt for When In September/Fredrik Johansson og Zafirah/Manuel Santos.

Da der manglede 200 meter var Cassini så småt ved at komme i omdrejninger, men opgaven så på dette tidspunkt vanskelig ud, idet der fortsat var en del længder at hente på de forreste. Da Monsun-sønnen endelig nåede sin højeste fart var der dog intet at stille op for de øvrige, og i et sent ryk formåede Cassini til allersidst at skyde frem indvendigt for de øvrige og til slut få afgjort temmelig sikkert med en lille halv længde foran When In September og Zafirah, mens Vasileus ligesom så mange af Rune Haugens øvrige heste løb tør for luft kort før mål og faldt ned som fjerde.

“What a horse”, fløj det ud af munden på John Fortune da han kom tilbage til vindercirkelen på ryggen af Cassini, der for anden gang beviste sin klasse på en alt for kort distance, og nu skal det for alvor blive spændende at se den veltrukne hest over længere distance på Klampenborg.

“Næste start bliver i Derby Trial i Danmark, og herefter taler vi forhåbentlig Dansk Derby den sidste søndag i juni”, udtalte Arnfinn Lund sig efter sejren.

Cassini kommer dermed til Klampenborg som ubesejret, og højst sandsynligt vil han ligeledes være ubesejret når han kommer tilbage på Derbydag – temperaturen er begyndt at stige….

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top