fbpx

Carpe Diem triumferede i Svenskt Kriterium

For anden gang på tre år trak Klampenborg-træner Lars Kelp sig sejrrigt ud af Svenskt Kriterium, og i kølvandet på Peas And Carrots’ sejr i 2005 blev det denne gang en stor triumf for TLP Racings danskopdrættede Carpe Diem, der efter en forrygende afslutning udvendigt i banen kort før mål gik forbi forhåndsfavoritten Simian, der ellers havde ført hele vejen.


Carpe Diem lå langt tilbage undervejs i det 1730 meter lange opgør, og ind på opløbet havde Richard Of York-sønnen fortsat langt frem under chilenske Luis Santos, men hesten afsluttede forrygende og formåede til slut at stryge forbi til en sikker halv længdes sejr. Common Sense var kun et kort hoved efter på tredjepladsen, mens Mr Roxy Music sluttede fjerde lige bagved de forreste.

Førstepræmien i Svenskt Kriterium var 200.000 kroner værd, og dermed nåede Carpe Diem op over 350.000 kroner i samlet præmiesum i denne sæson. Richard Of York-sønnen sluttede sæsonen med samlet fire sejre, og hans seneste start sluttede med en triumf i Vinterfavoritternes Ærespræmie.

Carpe Diem slog dermed sin status fast som øjeblikkets forhåndsfavorit til Dansk Derby den sidste søndag i juni på Klampenborg, og som hesten udvikler sig skal der også dukke en virkelig god hest frem efter vinterpausen for at denne favoritværdighed for alvor kan trues.


Overraskelse i Götalandlöpning

Den korte udgave af Svenskt Kriterium, Götalandlöpning over 1200 meter, gav sejr til en ren oddsbombe i form af Lennart Reuterskiöld Jr-trænede Premier, der via en stærk udvendig afslutning nedkæmpede storfavoritten Opening Night og dennes staldkammerat Sevilla.

Premier, der er halvbror til det tidligere stortalent Glenury Royal, startede for anden gang i karrieren og stod til hele 40 gange indsatsen i totalisatoren. De to Lars Kelp-trænede deltagere Queen Mambo og Corteez Pride sluttede på fjerde og femtepladsen. Der var 100.000 kroner i førstepræmie i førstepræmie til Stall Question, som både er ejer og opdrætter af Premier.

Svenskt Kriterium Consolation gik til Lennart Reuterskiöld Jr’s bror Fredrik Reuterskiöld, der kunne se sin storfavorit Mr Lonely Wolf have kontrol over løbet fra start til mål og til sidst vinde med tre lette længder før de to danske deltagere Thai Eleven og Clauses Star, mens Duriana og Amazer fik de sidste præmiepenge.


Red Dress On overlegen

Årets sidste Listed opgør i Skandinavien var Jockeyklubbens Avelslöpning (L) over 2400 meter, og her satte Red Dress On sine konkurrenter eftertrykkeligt på plads under sin træner Yvonne Durant. Red Dress On sejrede med 2½ længede foran Will Be og Auchroisk, mens toto-favoritten Bea Apache sluttede fjerde. Der var 140.500 kroner i førstepræmie til Stall Rio, der i fjor så Red Dress On vinde Svenskt Oaks over samme distance på Jägersro.

Lea Olsen sluttede året på Jägersro af med at vinde sin anden sejr i træk på hesten Stadium, og dermed tog hun amatørrytterchampionatet i Malmö. Både Trænerchampionatet, Jockeychampionatet og Lærlingechampionatet gik til chilenske aktører i form af Francisco Castro, Manuel Santos og Martin Rodriguez.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top