fbpx

Calrissians forløsning i Täby Open Sprint (Gr.3)

Efter sine fantastiske præstationer i Dubai tidligere på året, har dansktrænede Calrissian har meget at leve op til i denne sæson på de skandinaviske baner, men efter flere skuffelser kom forløsningen endelig i Täby Open Sprint Championship (Gr.3), som Efisio-sønnen vandt let med halvanden længde.


Nøglen til Calrissians løbspræstationer har i teorien ikke været svær, idet han er klart bedst såfremt han bliver taget helt roligt fra start og først udnytter sin kolossale speed i løbets sidste fase. Efter at have redet Calrissian til fjerdepladsen i Polar Cup (Gr.3) senest, var chilenske Manuel Martinez helt med på planen denne gang, og da der endelig blev trykket på knappen i opløbet, fløj Calrissian forbi hver eneste konkurrent og sejrede til slut såre let med halvanden længde til Tamburello, mens Relampago Plus og Maxim’s kom ind på de næste pladser før danske Master Chef på det sidste præmietrin. Både anden-, tredje- og fjerdehesten er i øvrigt opdrættet i Argentina.

Førstepræmien i Täby Open Sprint Championship (Gr.3) var 550.000 kroner, som tilfalder danske Provence Hotels Holding, der købte Calrissian som åring i Baden-Baden på foranledning af træner Lars Kelp, som ved sæsonens udgang sætter stopper for en glorværdig trænerkarriere og i stedet bliver agent på fuldtid.

Kelp har ikke mange starter tilbage som træner, og danskeren fik med Calrissians Gruppe-3-sejr sat et storartet punktum for sine 30 år i sporten som henholdsvis jockey og træner.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top