fbpx

Brian Wilson: “Et af de mest rørende øjeblikke i mit liv”

“Gæsterne stod op og klappede i flere minutter, og jeg stod bare og tænkte, at det hér er et af de mest rørende øjeblikke i mit liv”. Brian Wilson modtog fredag aften Klampenborg Galopbanes “Special Award” for sin årelange indsats for galopsporten og en glorværdig trænerkarriere, som nu er nået til vejs ende. Og banens gestus gjorde et enormt indtryk.


Charming Knight blev Brian Wilsons sidste klassiske vinder. Foto: Burt Seeger.

Brian Wilson, der de senere år har kæmpet en brav kamp mod sygdom, valgte i starten af efteråret at bekendtgøre sit karrierestop. I 2020 vandt han sit næstsidste klassiske løb med Malekha (Juniper Tree) i Dansk Oaks, og den skimle hoppe fulgte året efter op med en sejr i Dansk Breeders’ Cup.

Den sidste klassiske sejr kom i hus i 2022-udgaven af Dansk 2000 Guineas, hvor Charming Knight (Decorated Knight) vandt overlegent i hænderne på sønnen Oliver.

Også Wilsons sidste sæson som træner i 2023 bød på flere mindeværdige øjeblikke, men intet slog den følelse, som fredag aften gik igennem kroppen på ham ved modtagelsen af Klampenborgs ærespris.

“Jeg vil gerne takke både Klampenborg Galopbane og Carsten Baagøe Schou for den specielle opmærksomhed jeg fik i går. Jeg kan nærmest ikke beskrive med ord hvad det betød for mig, at stå der med salens stående ovationer, som bare fortsatte og fortsatte. Det er jeg evigt taknemlig for, og jeg vil gerne sende en særlig tak til alle, der tog del i det”, fortæller Brian.

Klampenborg Galopbane skulle på den oprindeligt planlagte finaledag den 4. november have afholdt afskedsreception for Brian Wilson, men løbsdagen blev som bekendt aflyst.

Nu planlægges der i stedet en ny reception, som GalopSport følger op på i løbet af de kommende dage.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top