fbpx

Ayani er klar Derbyfavorit efter ny opvisning i Voter

Den store, råstærke og endnu ganske urutinerede Starspangledbanner-søn Ayani fik langt fra de optimale betingelser i søndagens Voterlöpning, men alligevel løste han opgaven som en hest med international klasse. Og nu står Jessica Long og Chess Racing med den klare favorit til Svenskt Derby.Ayani, som kom med to sejre i årets to første starter, fik ikke den ønskede start fra spor fire, og Oliver Wilson måtte straks på arbejde for at sikre en nogenlunde fri position rundt det første sving.

Det lykkedes til dels, men på vej ud af svinget fik favoritten endnu et tryk fra udvendige Carter (Swipe), og herfra skulle en hel del nye spørgsmål besvares.

Oliver fik fri passage på bagsiden og indledte et sagte avancement udvendigt for Carter og førende King Of (Footstepsinthesand), men rundt opløbssvinget var Canadian Kylie (Hallucinate) flyvende under Elione Chaves, og ved indgangen til den lige strækning fik Canadian Kylie akkurat hovedet foran sin konkurrent.

Det var dog også det sidste moment af spænding i Voterlöpning 2023, for derefter tog det kun få galopspring for Ayani at forsvinde væk Canadian Kylie og alle de andre. Afstanden blev større hele vejen hjem, og Ayani vandt til slut med syv længder.

Canadian Kylie holdt i sikker stil andenpladsen to længder foran Twirling Ghost (Twirling Candy), som akkurat kunne afvise Basixx Carlras (Oscar Performance). Siden blev der yderligere seks længder til Carter og igen fem længder til den sidste præmietager Bushmill (Gleneagles).

Ayani og Oliver Wilson på vej mod en syv længders sejr i Voterlöpning. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Sejren var 498.000 svenske kronor værd for Benny Anderssons Chess Racing, som både er ejer og opdrætter af den mægtige væddeløber. Andersson har ligeledes opdrættet Ayanis mor, High Chapparal-datteren Inaya (læg mærke til, at sønnens navn er moderens stavet bagfra), samt mormoderen Vigelegere (Be My Chief).

Benny Andersson har tidligere vundet Dansk Derby med Sibelius (Night Shift), som i øvrigt er halvbror til ovennævnte Vigelegere, og så sent som i 2020 med Ready Teddy (Maxios), men en Derbysejr i hjemlandet er det ikke blevet til – endnu.

“Vi fik ikke den rejse vi havde håbet på i dag, men Ayani gav til gengæld svar på nogle spørgsmål. Han er en virkelig talentfuld hest, sådan en hest man altid leder efter og jeg er utroligt taknemlig for at have fået chancen”, sagde en glad Oliver Wilson, der sandsynligvis ikke har nogen planer om at bytte sit ridt ud når det gælder Svenskt Derby søndag den 16. juli.

“Det er klart, at Svenskt Derby er det næste mål, det havde vi allerede besluttet efter sejren på Pramms-dagen. Jeg er normalt ikke ramt af nerver, men denne gang kunne det mærkes i løbet af ugen. Der er et stort pres forbundet med at stå med så stor en favorit, men måden han gjorde det på i dag var bare fantastisk”, supplerede Jessica Long.

Jessica Long og Oliver Wilson med Chess Racings Voter-vinder Ayani. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Udover Svenskt Derby står Ayani også meldt i The Macallan Dansk Derby den 5. august på Klampenborg og i Hurricane-löpning den 6. august på Jägersro. To storløb, der desværre rides med en dags mellemrum i en presset kalender for de bedste 3-årige heste.

At Ayani er så god som han er, og nu står med en overlegen sejr i det første ben af Jägersros Triple Crown, er ikke kommet som en overraskelse for Jessica og Padraig Long.

“Vi vidste allerede i vinter, at der var noget helt specielt over ham, og jeg anbefalede faktisk Benny, at sende Inaya tilbage til Coolmoore til bedækning ved Starspangledbanner. Og hun er nu konstateret drægtig”, fortæller den formstærke Jägersro-træner, som med søndagens triumf skød op på andenpladsen i den svenske trænerliga – kun overgået af Lennart J:r Reuterskiöld.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top