fbpx

ATG slutter med at vise og udbyde spil på svenske forhindringsløb

ATG har, med virkning fra i år, besluttet at afstå fra at udbyde spil på forhindringsløb i Sverige. I en pressemeddelelse 1. februar skriver selskabet, at der i 2024 og fremadrettet heller ikke vil blive vist forhindringsløb på spilleplatformen ATG.se.


Kazzio och Cevin Chan hoppar sista hindret i Svenskt Grand National | Strömsholm 160611 | Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp
Kazzio och Cevin Chan springer over sidste forhindring i Svenskt Grand National 2016. Foto: Stefan Olsson / Svensk Galopp.

Svensk Galopp arrangerer mellem 20 og 25 forhindringsløb om året, fordelt på banerne Bro Park, Göteborg og Strömsholm. Sidstnævnte er vært for den store Grand National-dag i juni.

Baggrunden for ATGs beslutning er, at data fra Svensk Galopp viser, at risikoen for alvorlige ulykker for heste som deltager i forhindringsløb er betydeligt højere end for heste der starter i fladløb.

“ATG har hidtil udbudt spil på forhindringsløb i Sverige fordi vores opfattelse har været, at de svenske varianter har en lavere risiko, blandt andet fordi der rides over kortere distancer i fx. Svenskt Grand National (i forhold til det engelske Grand National i Liverpool, red.)”, forklarer ATG og fortsætter:

“Vi vil i sammenhængen tydeliggøre, at ATG kun kan beslutte hvilke løb vi vil udbyde spil på eller ej. Det er Svensk Galopp der arrangerer løbene og er ansvarlig for det sportslige udbud”.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top