fbpx

Ascot Brass takker af på søndag

Hun har tilhørt den skandinaviske elite siden hun som 2-årig blev tredobbelt storløbsvinder. Efter en karriere med storløbssejre på stribe og Gruppe-2-placeringer i Dubai, takker Juniper Tree-datteren Ascot Brass på søndag af i Lanwades Stud Stakes (L) på Bro Park.


Ascot Brass og Per-Anders Gråberg på vej mod sejren i Bloomers’ Vase (L) 2023. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Den 6-årige fukse hoppe er mindre end 50.000 svenske kronor fra, at kunne kalde sig tidernes mest vindende hoppe i skandinavisk træning, og milepælen kan stadigvæk nås med minimum en tredjeplads i søndagens Listed-opgør, som hun i øvrigt også vandt i fjor.

Ascot Brass trænes af Niels Petersen og ejes indtil på søndag af norske Stall Valley. Herefter går hun tilbage til opdrætterparret Helena og Tor Harry Sigfridsson, som hjalp hende til verden den 15. marts 2017.

“Vi er meget stolte og glade over, at Stall Valley har givet os muligheden for at købe Ascot Brass, så hun kan komme tilbage til os på Västergården og dermed får mulighed for at virke i den svenske avl”, fortæller Helena Sigfridsson tirsdag morgen og fortsætter:

“Foran os har vi nu den spændende opgave at vælge hendes første partner til foråret”.

Tor Harry og Helena Sigfridsson ses længst til venstre efter Ascot Brass’ sejr i Fawzia Stakes 2021. Foto: Burt Seeger.

Ascot Brass er som før nævnt efter York Stutteris avlshingst Juniper Tree (Galileo), og hun er ud af den irskopdrættede avlshoppe By The Book (Definite Article), som i Michael Kahns træning blandt andet var nummer to bag Pretty Girl (Polish Precedent) og foran Wings Of A Dove (Hernando) i 2002-udgaven af Bloomers’ Vase på Täby.

Udover Ascot Brass har By The Book bragt seks vindere, heriblandt Oaks-vinderen Obrigada (Gloria De Campeao), Breeders’-placerede Latitude (Lateral) og millionæren Maserati (Bertolini).

By The Book gik bort samme år som Ascot Brass kom til verden.

Selv om løbskarrieren har budt på 11 sejre – samtlige foruden maidenløbet som 2-årig i storløbssammenhæng – vil Ascot Brass måske altid huskes bedst for sin andenplads i 2022-udgaven af Cape Verdi Stakes (Gr.2) over 1600 meter på Meydan.

Hun førte til kort før mål, men blev passeret af franske Pevensey Bay (Footstepsinthesand).

Havde hun vundet den dag på Meydan, havde hun været den første skandinavisk-trænede Gruppe-2-vinder siden Flemming Poulsens Dano-Mast (Unfuwain) strøg til tops i Prix Dollar på Longchamp næsten 20 år tidligere.

Ascot Brass med Pat Cosgrave i sadlen bliver anden i Cape Verdi (Gr.2) på Meydan, kort slået af Pevensey Bay. Foto: Dhric/AK.

Også i år var Ascot Brass Gruppe-2-placeret på Meydan, denne gang i det 1800 meter lange Balanchine Stakes, hvor kun Godolphins With The Moonlight (Frankel) og Johnny Murtaghs Lyrical Poetry (Lope De Vega) var bedre. Sidstnævnte var kun en hals foran den skandinaviske vidunderhoppe.

I sin første start efter hjemkomsten fra Dubai vandt Ascot Brass ganske let Bloomers’ Vase (L) på Bro Park, hvorefter hun var tredje i Klampenborgs Fawzia Stakes.

Senest endte hun sidst gennem mål på Øvrevolls dybe underlag, og det var første gang nogensinde, at hun forlod en skandinavisk bane uden at tjene penge til sin ejerkreds.

I den kommende søndags svanesang i Stockholm rides Ascot Brass af Per-Anders Gråberg, som har været hoppens makker i 19 ud af 31 starter, hvoraf de ni er endt med sejr.

Og Ascot Brass’ statistik på Bro Park? Den siger inden på søndag 10 starter, 6 sejre og 4 andenpladser.

Ascot Brass og Per-Anders Gråberg. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top