fbpx

Arqana: Taj Mahal-hoppe til Lea Olsen

Sidstedagen af Arqanas October Yearling Sale bød på flere nye handler gennem Morten Buskop Bloodstock. Lea Olsen får ny tilgang af en fuks hoppe efter Galileo-sønnen Taj Mahal, der blev købt af danske Ole Torkdahl.


La Viette En Rose blev købt for 9,000 euro af Ole Torkdahl. Foto: Arqana.

Hoppeåringen, lot 775, er i forvejen døbt La Viette En Rose, hvilket uden tvivl appellerer til Torkdahls sans for at finde operanavne til sine væddeløbsheste. Navnet er et ordspil over “La Vie En Rose” og Alix og Adrien Rambauds “Haras de la Viette”, som fremstillede åringen.

Faderen Taj Mahal vandt bl.a. Sandown Classic (Gr.2) to gange, og på den anden side af Atlanten var han anden i Secretariat Stakes (G1). Hans første årgang er åringer i 2022.

Moderen er den ustartede Gypsy Hollow (Dixieland Band), som er mor til seks tidligere vindere – heriblandt Listed-vinderne Gipson Dessert (Orientate) og Dixie Emperor (Purge).

Morten Buskop handlede hoppen 9,000 euro, og hun går direkte i træning hos Lea Olsen på Jydsk Væddeløbsbane.

Det var Ole Torkdahls tredje åringshandel i 2022, efter han på Scandinavian Open Yearling Sale i september købte en Free Eagle-lillesøster til den ubesejrede auktionsløbsvinder Zunzina, og senere på Goffs Sportsman’s Sale købte en hingst efter Make Believe.

Disse to åringer er døbt Askepot Torkdahl og Marsk Torkdahl.


Quai Bleriot blev handlet for 15,000 euro på vegne af Familien Strecker. Foto: Arqana.

Tidligere på fredagen købte Morten Buskop for 15,000 euro den brune hingst Quai Bleriot (Magna Grecia) på vegne af Familien Strecker.

Quai Bleriot er første afkom ud af Siyouni-datteren Siyou In Deauville, der er helsøster til Prix Herod-2’eren Ellerslie Lace og til Prix de Suresnes (L)-3’eren Baha Mar.

Mormoderen Indiana Wells (Sadler’s Wells) er halvsøster til Prix Jean Prat (Gr.1)-vinderen og avlshingsten Turtle Bowl.

“Familien Strecker har købt hingsten for at sætte ham i træning i Frankrig, og det bliver hos Christopher Head”, fortæller Morten Buskop, som for 6,500 euro også købte en tredje åring, en skimmel hoppe efter Cloth Of Stars (Sea The Stars).

“Den er handlet til Danmark, mere kan jeg ikke afsløre endnu”, siger den godt tilfredse Arqana-repræsentant, der sørgede for 10 handler til skandinaviske forbindelser i løbet af de fire salgsdage i Deauville.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top