fbpx

Arqana October Yearling Sale: Skandinaviske handler på førstedagen

Der blev købt to heste til skandinaviske forbindelser på den første af ugens fem handelsdagen på Arqanas October Yearling Sale i Deauville. “Hingste efter Siyouni og Le Havre”, fortæller Morten Buskop.


Lot 21. Foto: Zuzanna Lupa.

Buskop slog sammen med franske Ghislain Bozos Meridian International allerede til på lot 21, en fuks søn af Siyouni (Pivotal) ud af den tredobbelte vinder Louversey (Arcano). Hammerslaget faldt på 150,000 euro.

“Hingsten blev købt til et ny konstellation bestående af familierne Madeleine og Finn Blichfeldt og Bente og Magne Jordanger. Han går nu i pre-training på Ecurie Diane og derefter i træning hos Pia Brandt i Chantilly”, afslører Buskop.

Louversey er ud af Prix de Flore (Gr.3)-vinderen Albisola (Montjeu), som også er mormor til Prix de Sandringham (Gr.2)-vinderen Purpleplay (Zarak) og stammer fra samme moderlinje som de Gruppe-1-vindende avlshingste Ectot og Most Improved.


Lot 184. Foto: Arqana.

Senere på mandagen fik Morten Buskop for 52,000 euro hammerslagt på lot 184, en brun hingst efter Le Havre (Noverre) ud af den tyske Champion og 1000 Guineas (Gr.2)-vinder Ajaxana (Rock Of Gibraltar).

Ud over det tyske 1000 Guineas vandt Ajaxana også to Listed-opgør, og hun er i avlen allerede mor til vinderne No Brexit (Intello), Astsella (Dabirsim) og Redford (Intello).

Desuden er Ajaxana halvøster til Gruppe-3-placerede Bravo Girl (Lord Of England), og hun er ud af en Listed-placeret søster til Goldene Peitsche (Gr.2)-vinderen Amico Fritz.

“Åringen blev købt sammen med Niels Petersen på vegne af en kunde i stalden på Øvrevoll”, fortæller Morten Buskop, der senere i dag tager fat på handelsdag nummer to i Deauville.

Åringsauktionen fortsætter derefter både onsdag, torsdag og fredag.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top