fbpx

Arqana February: Oaks-potentiel hoppe til Annike Bye Hansen

Morten Buskop var hurtigst fra start på førstedagen af Arqana February Sale i Deauville, da han tirsdag fik hammerslaget på det første lot i ringen – en ustartet 3-årig hoppe efter Mastercraftsman.


Lot 1 på Arqanas February Sale blev købt for 20,000 euro af Morten Buskop. Se video af hoppen nederst i artiklen.

Buskop handlede hoppen for 20,000 euro på vegne af kunder hos Annike Bye Hansen, og hun går således inden længe i træning på Øvrevoll.

Mastercraftsman-datteren er ud af Jewel Of The Nile (Authorized) og halvsøster til vinder over forhindringer samt en 2-årig hingst efter Footstepsinthesand, der er gået i træning i Frankrig.

Andenmoderen Diamond Dance (Dancehall) vandt bl.a. Prix Pénélope (Gr.3) og Prix Rose de Mai (L) og er mor til fem vindere – heriblandt Prix de Pomone (Gr.3)-vinderen Diamond Tango (Acatenango) og Prix Belle de Nuit (L)-vinderen Crystal Diamond (Teofilo).

Førstnævnte er igen blevet mor til Doncaster Cup (Gr.2)-vinderen Desert Skyline, og under tredjemoderen findes øvrige topstayere som den irske Derby (Gr.1)- og engelske St. Leger (Gr.1)-vinder og avlshingst Capri.

Den unavngivne 3-årige hoppe blev tilbage i 2021 solgt for 40,000 euro på Arqanas August Yearling Sale.

“Hun er en rigtig fin hest med masser af potentiale. Hun er som katalogsiden også fortæller langt fra nogen tidlig hest, og hun er ikke blevet presset til at skulle løbe tidligt heller”, fortæller Morten Buskop og fortsætter:

“En del af hestene her på auktionen bliver solgt som ‘court orders’, hvor tidligere ejere ikke har betalt for hestene, og hende her var én af dem. Hun er en hest vi håber kan være en potentiel vinder af Norsk Oaks senere i år”.

Arqanas February Sale fortsætter onsdag.


Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top