fbpx

Appel Au Maitre sønderbombede konkurrenterne i Cup’en

Hvis der på forhånd var nogen som helst tvivl om hvem der lige nu er Skandinaviens bedste væddeløber, så fik Wido Neuroth-trænede Appel Au Maitre sat tingene grundigt på plads søndag eftermiddag, da han for andet år i træk hjemtog Stockholm Cup (Gr.3) med otte længders afstand til Peas And Carrots.


Mesterligt ridt

Den 4-årige Starborough-søn fik serveret en perfekt rejse af Fredrik Johansson, der efter en rolig indledning stille og roligt manøvrerede sig fremad i feltet, der foran blev trukket i en hård pace af Alpacco/Fernando Diaz og Capto.

Midt på bagsiden startede Johansson sit mesterlige slalomridt, da han først strøg udenom Luca Brasi og derefter indenom førende Alpacco, og med største lethed overtog storfavoritten fronten, mens hans værste konkurrent Peas And Carrots kæmpede på fjerdepladsen.

Appel Au Maitre fik endelig marchordre da han skar sidste del af opløbssvinget, og herefter strøg vidunderhesten i ensom majestæt ned gennem den lige strækning, hvor han øgede sin føring for hvert galopspring og til slut cantrede i mål otte længder foran Peas And Carrots på andenpladsen, mens Fricoteiro på en sen afslutning henviste Bent Olsens to staldkammerater Volo Cat og Alnitak til de sidste præmiepenge.


Perfekte forhold!

Distancen 2400 meter og det bløde baneunderlag var optimale forhold for Appel Au Maitre, der kunne notere 600.000 svenske kroner på sin svulmende præmiekonto, der med stormskridt nærmer sig femogenhalv million. I fjor vandt hingsten Stockholm Cup International (Gr.3) med stort set samme afstand til Peas And Carrots som i år, og med kun fem starter bag sig i år, har Stall Perlen endnu en frisk hest til efterårets store internationale begivenheder – spørgsmålet er blot, hvad Wido Neuroth vælger.


Tyskland eller Frankrig?

“Han står meldt i et Gruppe-1-løb i Tyskland, men efter dagens præstation trækker en start i Prix de l’Arc naturligvis også. Det vi må spørge os selv om nu er, om vi skal vælge at gå efter pengene i Tyskland, eller oplevelsen i Paris”, udtalte den yderst tilfredse træner i minutterne efter Cup’ens afgørelsen.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top