fbpx

Appel Au Maitre slog The Pirate i Walter Nilsens Minneløp (L)

Årets første 600.000 kroner rullede lørdag ind på kontoen hos Stall Perlens skandinaviske champion Appel Au Maitre, da hingsten hjemtog Walter Nilsens Minneløp (L) på Øvrevoll.


Starborough-sønnen måtte dog strække sig til det sidste for at kunne besejre heroiske The Pirate.

Appel Au Maitre sprang af som skyhøj favorit i 15 for 10 i det norske millionløb, og Fredrik Johansson fik placeret hingsten med fremme som fjerde-femte bag førende Firello. Der var ikke meget tempo på løbet undervejs, og noget overraskende blev frontrunneren Alpino Chileno denne gang taget roligt fra start af Carlos Lopez, hvilket også gjaldt Miss The Boat.

Appel Au Maitre fik ikke den bedste rejse rundt opløbssvinget, og det var tydeligt at se, at han havde ønsket et højere tempo på løbet. Da feltet ramte opløbet var mange heste på lige linje og en hel del sås med chance. Bedst gik det dog for Niels Petersen-trænede The Pirate, der skar voldsom fart i opløbet under Espen Ski.

Fredrik Johansson fik kontakt med Appel Au Maitre, men storfavoritten fik ikke lov til at trække forbi sin konkurrent uden kamp, og The Pirate kæmpede heroisk hele vejen til målstregen, hvor Appel Au Maitre dog til slut viste sig som den bedste og sejrede med en halv længde.

Der var fire længder fra de to første heste ned til Firello, der efter at have ført hele vejen også formåede at holde Alpino Chileno fra tredjepladsen. De sidste penge gik til Lars Kelps nyimport Alpacco, mens de øvrige deltagere kom ind i denne rækkefølge: Mick Jerome, Lumen, Montparnasse, Django, Shareholder, Road To Mandalay, Miss The Boat og Luca Brasi.

“Jeg blev tempotorsk undervejs, for Appel Au Maitre vil gerne have et højt tempo hele vejen. Samtidig var banen en anelse for hurtig i dag, så jeg følte ikke rigtigt at han strakte sig helt. Men han er jo en klassehest; en hest jeg hele vinteren igennem har gået og glædet mig til at ride”, sagde Fredrik Johansson efter sejren, som altså var 600.000 norske kroner værd for Stall Perlen.

The Pirate fik 200.000 kroner for andenpladsen, og den danskopdrættede Primatico-søn viste endnu engang at han har slået sit navn eftertrykkeligt fast i den skandinaviske elite. The Pirate kom direkte fra en let sejr i Dansk Jockey Club Cup (L) på Klampenborg, men denne præstation må alligevel betegnes som hans karrieres hidtil bedste.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top