fbpx

Appel Au Maitre i særklasse i Svenskt Derby (L)

Inden Svenskt Derby (L) blev der talt i floskler om “spil til ét mål”, “én hest alene på banen” og meget mere. Og da slaget skulle slås viste flosklerne sig at være velvalgte, for der var vitterligt aldrig nogen tvivl om hvem der er Skandinaviens bedste hest lige nu – Stall Perlens 3-årige Appel Au Maitre levede med største lethed op til favoritværdigheden og vandt millionopgøret med fem overlegne længder før Francisco Castro-trænede Luca Brasi og Lars Kelps danske håb Calrissian.


Fredrik Johansson havde fra første galopspring fuld tiltro til kraftværket under ham, og da der en overgang efter start blev småt med plads, valgte han i stedet for at kæmpe om placeringerne at holde Appel Au Maitre lidt tilbage. Johansson tog det fortsat roligt da feltet ramte bagsiden for anden gang, alt imens Flying Falk førte an i front med Calrissian liggende lige bag sig.

På et tidspunkt havde Fredrik Johansson faktisk sin værste konkurrent Manuel Martinez i sin hule hånd, idet Luca Brasi ikke havde plads til sit fremstød, men Johansson lod alligevel Martinez komme ud og forklarede efter løbet at det var helt bevidst for at Appel Au Maitre kunne få en hest at løbe med over sidste del af distancen.

Rundt opløbssvinget fløj Luca Brasi og Appel Au Maitre forbi samtlige konkurrenter, og Manuel Santos som ellers havde givet Calrissian den helt optimale indvendige rejse sad pludselig lukket inde som ren sorteper og måtte se de to modstandere stryge forbi udvendigt for sig. På toppen af opløbsstrækningen kiggede Johansson sig en gang tilbage – måske for at se om der var nogen fare bagfra, men nok allermest for at illustrere at Appel Au Maitre havde totalt styr på Luca Brasi.

Da Starborough-sønnen fik endelig marchordre trak han omgående fra i et eksplosivt ryk, og hesten øgede sin føring hele vejen til målstregen som han skar i ensom majestæt til stor norsk jubel.

Sejren var 790.000 svenske kroner værd for Appel Au Maitres ejere Bente og Magne Jordanger fra Stall Perlen, der her skrev sig ind i historiebøgerne som oftest sejrende ejere af Svenskt Derby gennem tiderne. Tidligere har Stall Perlen triumferet i dette løb med Chirac, Valley Chapel og Val De Mar, og Appel Au Maitre blev deres fjerde vinder.

Alle er de blevet trænet af Wido Neuroth og redet af Fredrik Johansson, og både Neuroth og Johansson skrev sig sammen med Stall Perlen ind i den svenske historie idet det var deres henholdsvis niende og femte sejr i netop dette opgør.

Aldrig tidligere havde en hest med et generalhandicap på 93 været til start i Svenskt Derby, og Appel Au Maitre kom direkte fra en fjerdeplads i Tysk Derby (Gr.1), som i øvrigt blev vundet af Fredrik Johansson på Adlerflug. “Næste start bliver højst sandsynligt Norsk Derby, og derefter sigter vi enten på Stockholm Cup (Gr.3) eller en ny internation opgave”, udtalte en glad og rørt Wido Neuroth efter Derby-sejren på Jägersro.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top