fbpx

Andenplads i Chantilly for Mr Ascots svenske Derbyhåb Clavus

Finn Blichfeldts drøm om at se de ikoniske Mr Ascot-farver først over stregen i Svenskt Derby fik endnu et godt boost torsdag eftermiddag, da Pia Brandt-trænede Clavus blev en tapper nummer to i Prix du Lieutenant over 1600 meter i Chantilly.


Mr Ascots indvendige Clavus bliver akkurat henvist til andenpladsen af Celestial i Prix du Lieutenant i Chantilly.

Clavus (City Light) sæsondebuterede efter at have startet fem gange som 2-årig, og efter et afventende ridt bagerst i feltet af Maxime Guyon, accellererede han forbi samtlige konkurrenter i opløbet, inden han til slut blev nedkæmpet med kort hoved af ubesejrede Celestial (City Light).

Clavus vandt som 2-årig over 1600 meter på Saint-Cloud, og dertil er det nu blevet til tre andenpladser samt en fjerde- og femteplads i seks starter.

Han kom ind i gårsdagens opgør med et omregnet skandinavisk handicap på 84, hvilket placerer ham højt oppe på listen til Svenskt Derby i juli.

Der er dog et godt stykke frem til staldkammeraten Mondo Man (Mondialiste), som efter sin tredjeplads i Listed-sammenhæng den 8. marts blev hævet til et omregnet skandinavisk handicap på 90.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top