fbpx

Amicone blev årets første 2-årsvinder

Bent Olsen-trænede Amicone, der er helsøster til den tidligere topsprinter Es Raco, blev onsdag årets første skandinaviske 2-årsvinder. Hoppen vandt en let sejr foran Lea Olsens Oscar Vanderbilt og Torben Christensens See The Universe.Det blev dermed tre importer fra Irland og England der gjorde op om sejren i det fem heste store felt på Jydsk Væddeløbsbane, men både Amicone (Holy Roman Emperor) og See The Universe (Sea The Moon) kom allerede til Danmark som føl og blev videresolgt på sidste års Scandinavian Open Yearling Sale.

Vindende Amicone blev købt på Goffs November Foal Sale for 22,000 euro af York Stutteri/Filip Zwicky Agency. Hun gik i første omgang tilbage for 240.000 kroner på Scandinavian Open Yearling Sale, men blev siden handlet privat af Lone Kaj-Nielsen gennem træner Bent Olsen.


Lone Kaj-Nielsens Amicone vinder årets første skandinaviske 2-årsløb foran Oscar Vanderbilt. Foto: Ole Hindby.

See The Universe var også en hest York Stutteri opsnappede som føl gennem Dwayne Woods for 5,000 guineas på Tattersalls December Foal Sale, og hun blev siden købt i ringen på Scandinavian Open Yearling Sale for 50.000 kroner af Kristian Andersen og sat i træning hos Torben Christensen.

Oscar Vanderbilt (Dandy Man), der sluttede tættest Amicone, kom til gengæld til Danmark som åring efter Goffs Autumn Yearling Sale, hvor han blev handlet for 6,000 euro af Falkonertjenesten/Filip Zwicky Agency.

Både Amicone, Oscar Vanderbilt og See The Universe er blandt de 36 anmeldte til Goffs Futurity Stakes på Klampenborgs Derbydag den 7. august, og det er næppe utænkeligt, at alle tre finder vej til startboksen i det eneste danske storløb for 2-årige der er åbent for importer.

Udover at være helsøster til Francisco Castros tidligere sprinterstjerne Es Raco, er Amicone halvsøster til Camacho-hoppen Lorelei Rock, der var fremragende som 2-årig hvor hun vandt både i Irland og Italien og bl.a. hjemtog Listed-opgøret Premio Divino Amore.

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top