fbpx

Amatørerne satte de professionelle på plads i Århus

Jydsk Væddeløbsbane fik skudt sæsonen 2007 igang i fredags, hvor flot solskin og en god turf, gav optimale betingelser for aktørerne.


– Af Henrik Brendholdt

Der var 14 heste og ryttere i aktion denne aften, de 12 af heste var trænet af profesionelle. Alligevel blev det amatørtrænerne og rytterne, der tog stikket hjem.

I Galoppremieren 2007 sejrede den 4-årige Sweet Boy over distancen 1550 meter. Vallaken trænes af amatør Birgitte Junker, som havde sin hest velforberedt til dagen.

Amatørrytter Lea Olsen sad på ryggen. Hun gav den et godt løb og rundt opløbssvinget stak hun af med nogle længder. Det skulle vise sig at være en god taktik, da føringen holdt helt til mål før en godkendt Chapel Hill og Jacob Johansen.

Tredje i mål var det lokale “staldskrig” Red Lightning. Den svenske gæst Canta Briani sluttede pænt af til fjerdepladsen efter at have fået hårde sving undervejs i løbet. Vinderen Sweet Boy kunne ingen røre og dermed fik den karrierens første sejr. Har dog indimellem gået gode løb bla. med andenplads i 3-årsserien bag Rue Flandrine i fjor.

Dagens andet opgør på turfen gav sejr til en amatørtrænet og ejet hest. Den 7-årige vallak Arctic Palace som trænes af amatørtræner Jan Skovsgård og blev redet af datteren Nanna Skovsgård lå med fremme undervejs sammen med en noget ustyrbar Grapolini. Rundt opløbssvinget trak Ålborg-hesten dog fra og vandt en sikker og flot sejr.

På andenpladsen afsluttede Nardello og Marc Stott godkendt, mens 3-årige Hoffmann, der løb noget urutineret undervejs vel var godkendt på tredjepladsen. Vinderen Arctic Palace blev erhvervet sidste efterår af familien Skovsgård og har nu vundet tre sejre i kun fire starter. Flot gjort.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top