fbpx

Albaran overraskede i Scandinavian Open Championship (L)

Albaran vandt Scandinavian Open Championship (L). Oktan gav endnu en norsk listed-race sejr i Golden Mile (L). Fasten Seatbelt med Mark Larsen tog sig af Avslløb. 2 sejre til Nicholas Cordrey.


Dansk Avlsløb for de 2-årige hopper er årets første store opgave for den yngste årgang. Fasten Seatbelt var favorit efter en fin sejr i debuten, men de 12 heste var svære at skille ad fra starten.

Mark Larsen valgte at gå til front fra start og holdt hele tiden et par længder ned til de næste i rækken. Fasten Seatbelts sejr var aldrig i fare, selv om Cut Memory/Johansson kom nærmere mod det sidste. Front Pearl holdt godt ved til 3. pladsen foran staldkammeraten Lazise.

Fasten Seatbelts træner, John Næblerød, er i gang med sin 2. sæson som amatørtræner og vandt her karrierens hidtil største sejr. Fasten Seatbelt er efter den tidligere Mowerinaløbsvinder Black Sparrow.

Peter Norvig Golden Mile over 1600 meter og med 100.000 kroner til vinderen, havde samlet et lille felt på 5 heste. Danish Circus var, efter sin flotte sejr sidst på Klampenborg, favorit i løbet.

Danish Circus kom dog ikke til at spille en afgørende rolle i løbet, idet 6-årige Oktan med Nicholas Cordrey overtog føringen indvendigt med 300 meter igen og trak fra til sikker sejr foran Last Dance, der viste form fremgang. Danish Circus sluttede på 3. pladsen.

I Tivoli Sprint Cup var der gensyn med Prime Match, der efter sin fantastiske sejr i Klampenborg Store Sprint havde løbet 2. på Jägersro, skulle give vægt hele vejen rundt. Men det skulle ikke blive noget problem, for Nicholas Cordrey satte sprinter-esset til tidlig front og trak så let fra til en overlegen sejr foran Hot Fan og Flyintor.

Dagens hovedbegivenhed, Scandinavian Open Championship (L), havde en klar favorit i engelske Taufan´s Melody med rutinerede Ray Cochrane i sadlen – men Janos Tandari ville det anderledes og kunne efter hård kamp vinde sit første Scandinavian Open Championship (L) på 5-årige Albaran.

Manuel Santos pressede Chirac til det sidste, men kunne ikke nå forbi Albaran. Taufan´s Melody sluttede meget sent af og kom ikke rigtig nogen vegne.

I stedet gik tredjepladsen til franske Mayshiel/Spanu, der henviste Galtee med Mark Larsen til 4. pladsen. Det var en stor dag i norske Cathrine Erichsens karriere, eftersom hun sadlede vinderen af begge dagens to hovedløb – altså endnu engang flotte præstationer af de norske gæster, der bare dominerer den skandinaviske galopsport mere og mere.

HM Dronningens Ærespræmie er det største løb for de mandlige amatørryttere, og 8 af slagsen skulle udkæmpe duellen i år. Countrysunshine med Torben J. Antonsen tog hurtigt teten og holdt sin placering lige til mål. Der blev kæmpet hårdt om de næste pladser, som blev taget af Kates Whip/H.H. Pedersen og tredje blev Pinafore/Sjøholm.

Klampenborgs totalomsætning lød på 1.708.002 kr.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top