fbpx

Endnu et stort år for lille stutteri på Fyn

Der er ikke meget opdræt tilbage på fynske Stutteri Nova, men hestene der er født hos Lone Pedersen løber fortsat stærkt. ”Og det synes jeg faktisk altid, de har gjort”, siger hun til GalopSport.


Mægtige Efesos afslutter en sand perlerække af storløbspræstationer ved at føre fra start til mål i Breeders' Trophy Stayer. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.
Mægtige Efesos ved sejren i Breeders’ Trophy Stayer. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

“Efesos har jo haft en topsæson, og vi har fortsat hans mor (Salida – red.) her på stutteriet”.

Snart 5-årige Efesos er i år hævet til 90 i Bent Olsens træning, efter en jubelsæson med sejre i halvdelen af årets 10 starter.

I rede penge har Royal Experiment-sønnen indløbet over 400.000 kroner i 2017.

”Vi har et føl ud af Salida herhjemme, og det er en helsøster til Efesos”, fortsætter Lone Pedersen.

“Det er dog et sent født føl, så moderen er ikke bedækket i år. Det skal hun i 2018, uden at vi har afgjort hvem hun skal til”, fortæller Lone Pedersen.

Salida var i sin aktive karriere bl.a. anden i Norsk Derby bag Lights Out, og hun er halvsøster til bl.a. Derby-vinderen Tigress Eleven, Derby-2’eren Aladar og til Sarina, som igen er mor til bl.a. Breeders’-vinderen Dickie Dickens.

Selv har Salida hidtil haft fire startende afkom, hvoraf alle har vundet.

”Det er heldigvis yderst få opdræt vi har haft igennem tiderne, som ikke har vundet løb. Nu har vi kun Salida tilbage og har umiddelbart ikke planer om at udvide”, siger Lone Pedersen, der ligesom sin kollega Berner Olsen også været en tur inde over travsporten med en enkelt hoppe, men det er slut nu.

Fynboen har svært ved at afgøre, hvem der er hendes bedste opdræt til dato.

”Det er ikke let at adskille heste som Efesos, Dark Eagle, Una Hora, Rock All, Bongo Bello og Jumeirah”.

Sidstnævnte afsluttede sæsonen med to sejre i opvisningsstil, og nærmer sig med 949.716 kroner en million i samlet indtjening.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top