fbpx

Dansk køb på Arqana: Søster til Gruppe-1-vinder

Dansk avl blev mandag beriget med en vindende søster til den franske Derbyvinder Darsi (Polish Precedent). Barathea-datteren Darasa er i fol ved Guineas (Gr.1)-vinderen Silver Frost (Verglas) og har termin 23. januar.


Pia Stork med nyerhvervede Darasa i Deauville.
Pia Stork med nyerhvervede Darasa i Deauville.

Køber var sjællandske Stutteri Stork, som igennem Guy Petit fik hammerslaget for 7,000 euro. Darasa, som snart fylder 17 år, kommer ikke alene fra en ultra-stærk Aga Khan-linje, hun har også selv produceret en Listed-vinder hingsten Marceti (Verglas), som både vandt Derby de l’Ouest (L) og Prix de Sablonnets (L). Derudover er hun mor til fire vindere, heriblandt 4-årige Deep Snow, som er tredobbelt vinder i år. Deep Snow er selv efter Silver Frost.

Darasas mor, Darashandeh (Darshaan), var vinder som 2-årig og sluttede i 1997 anden i Prix Pénélope (Gr.3). I avlen har hun foruden Darasa og Prix du Jockey Club (Gr.1)-vinderen Darsi skabt fire vindere inklusiv Gruppe-2-placerede Darsha (Sakhee).

Andenmoderen Daralinsha (Empery) vandt Prix Minerve (Gr.3) og hun er også mormor til Listed-vinderen Darkara, som igen er mormor til dette års franske Derbyvinder og Champion, Almanzor.

Darasa kommer allerede til Danmark på onsdag.

Se katalogsiden.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top