fbpx

Er Poulsen på vej mod nyt Hong Kong-eventyr?

Chantilly-træner Flemming Poulsen fik sit store internationale gennembrud i 2002, da Dano-Mast under franske Gerald Mossé sluttede tredje i The Hong Kong Cup (Gr.1) over 2000 meter på Sha Tin.


Her tre år senere kan Poulsen være på vej mod et nyt Hong Kong-eventyr – naturligvis ikke med nu pensionerede Dano-Mast, men i stedet med Sadler’s Wells-sønnen Grand Central, som Poulsen har overtaget fra verdens mægtigste træner, Aidan O’Brien i Irland.

Grand Central, der udover at være efter verdens førende avlshingst Sadler’s Wells også har en betydningsfuld mor i Coronation Stakes-vinderen Rebecca Sharp (Machiavellian), har ikke startet siden midten af august, hvor han for sin tidligere ejer Mrs John Magnier sluttede fjerde i Secretariat Stakes (Gr.1) på Arlington Park i Chicago.

Siden er Grand Central blevet solgt til Poulsens nye kinesiske hesteejer, der naturligvis meget gerne ser sit nyerhverv i aktion på én af Asiens absolut største væddeløbsdage, Hong Kong Cup-dagen søndag den 11. december.

Flemming Poulsen har meldt Grand Central i både Hong Kong Cup (Gr.1) over 2000 meter græs og Hong Kong Vase (Gr.1) over 2400 meter græs, hvilket var samme fremgangsmåde træneren valgte med Dano-Mast i 2002. Grand Central har endnu ikke startet i Flemming Poulsens regi, hvilket Poulsen kommenterer således:

“Han er bare tre år gammel og var allerede i foråret sat op til de store klassiske løb i England og Irland. Han var ude i både Guineas Trial og Derby Trial i Irland, samtidig med at han blev bragt til start i Epsom Derby, hvor han var niende bag Motivator. Derudover har han været en tur over Atlanten for at starte i USA, og da jeg overtog ham manglede han virkelig noget til at komme rigtig til sig selv igen. Han er nu faldet godt til i de nye omgivelser her i Chantilly, men Filippa og jeg ligger fast på at han først starter igen når han ‘selv siger til’. Forhåbentlig bliver det tids nok til at vi kan få ham afprøvet her i Frankrig inden vi muligvis begiver os på rejsen mod Hong Kong”.

Der er i alt tilmeldt 133 heste til Hong Kong Cup (Gr.1), mens 97 heste står i Hong Kong Vase (Gr.1).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top