fbpx

Appel Au Maitre atter overlegen i Peugeot Norsk Derby

Stall Perlen, Wido Neuroth og Fredrik Johansson havde endnu en helt fantastisk Derby Dag, og blot to uger efter at trioen havde skrevet sig ind i de svenske historiebøger, blev successen fulgt op med endnu en Derbysejr på Øvrevoll, da Starborough-sønnen Appel Au Maitre endnu engang viste sig knusende overlegen overfor sine skandinaviske konkurrenter og vandt med fem overlegne længder før den danske Derbyvinder Cassini/John Fortune, mens Lars Kelp-trænede Calrissian ligesom Appel Au Maitre gentog sin placering fra det svenske derby som tredje gennem mål.


Fredrik Johansson valgte en mere offensiv taktik denne gang end i den svenske udgave, og jockeyen placerede sin hest udvendigt som femte fra start mens danske Rock All trak læsset i front. Ind på opløbet overtog Bent Olsen-trænede Hoffmann kommandoen, men Appel Au Maitre havde allerede på dette tidspunkt fuld kontrol over slaget, og da han endelig fik marchordre trak han uden problemer fra de øvrige og strøg hjem til endnu en fantastisk Derbysejr.

Cassini sluttede endnu engang stærkt af, og den danske Derbyvinder var bedst af de øvrige, men mødte bare en hest af højere klasse og var stor i nederlaget. Lars Kelp-trænede Calrissian gjorde muligvis karrierens sidste start over Derbydistancen, og da han er en udpræget milertype er det tegn på høj klasse at han har formået at tage to tredjepladser i Derby-sammenhæng.

Fjerdepladsen gik til en mere anonym Luca Brasi, der lader til at være en klasse bedre på dirt track, og Galoppens Venner kunne glæde sig over en storartet præstation af Hoffmann, der holdt hjem til femtepladsen.

Førstepræmien var 550.000 kroner værd for Stall Perlen, der i Appel Au Maitre har fået en hest uden sidestykke, og lige nu er det vel kun fantasien der sætter grænser for hvor langt hesten kan komme til at række internationalt.

Træner Wido Neuroth har tidligere luftet muligheden for at en start i endnu et Gruppeløb på kontinentet – muligvis som springbræt til en start i Hong Kongs International Races hvor Dano-Mast for fem år siden sensationelt hentede en tredjeplads i Hong Kong Cup (Gr.1).

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top