fbpx

Chinese Mandarin knækkede Peas And Carrots

Efter afbuddet fra Appel Au Maitre stod Peas And Carrots med hele favoritværdigheden i Capinordic Bank Scandinavian Open Championship (Gr.3) på Klampenborg søndag eftermiddag.


Men i afgørelsens øjeblik blev mægtige Peas And Carrots gjort til den lille af Erna van Doorn-trænede Chinese Mandarin, der efter en prægtig afslutning strøg forbi favoritten og sejrede med trekvart længde, mens 3-årige Dan Tucket var yderligere en halv længde efter på tredjepladsen foran Django og Alnitak på de sidste præmiepladser.

Som forventet var storoutsiderne Eko Arabian Night og Pecoiquen hurtigst af sted fra start, men sidstnævnte brækkede dog lidt ud rundt svinget. På bagsiden var Eko Arabian Night fortsat toneangivende sammen med Lumen, samtidig med at Django så velgalopperende ud i sporene. Dan Tucket var ligeledes godt med som fjerde-femte indvendigt, alt imens Peas And Carrots lå midt i feltet og Chinese Mandarin allerede her var af biddet og måtte holdes i gang af Nicholas Cordrey.

Ind på opløbet var der hurtigt udsolgt hos både Lumen og Eko Arabian Night, og i stedet havde Django overtaget fronten, alt imens Dan Tucket ud til at være fremragende gående under engelske Alan Munro, der sad bomstille og så ud til at kunne gå forbi Django når det passede ham. Da Munro endelig trykkede på knappen skød Dan Tucket frem og så en overgang ud til at kunne gå mod sejren, men så fandt både Peas And Carrots og helt udvendige Chinese Mandarin et ekstra gear og gik med blot 150 meter tilbage af opgøret begge forbi Dan Tucket.

Peas And Carrots nåede dermed kun lige at få hovedet foran, før han selv blev fanget af Chinese Mandarin, der tog en rigtig arbejdssejr som godt kan tilegnes Nicholas Cordrey, idet den danske jockey på trods af en brækket knogle i hånden var den rytter i feltet der måtte kæmpe hårdest og i længst tid for at støtte den sparsomt startede hingst.


Trænet af Aidan O’Brien

Chinese Mandarin er på trods af sine fem år en endnu sparsomt startet hingst, der blev købt privat ud af Aidan O’Briens Ballydoyle-stald i fjor, hvor han primært blev anvendt som leadhorse og blot havde startet tre gange med en enkelt sejr til følge.

Hingsten er umanerligt godt trukket som søn af én af verdens førende avlshingste, Kingmambo (Mr Prospector), og Green Desert-hoppen Rose Gypsy, der i træning hos netop Aidan O’Brien bl.a. vandt det franske 1000 Guineas, Dubai Poule d’Essai des Pouliches (Gr.1) på Longchamp foran Championhoppen Banks Hill.

Med så fantastisk en afstamning og en Gruppe-3-sejr under bæltet er vejen allerede nu banet for en skandinavisk avlskarriere for Chinese Mandarin, der meget vel kan vise sig at blive arvtager når den skandinaviske avlsmatator Funambule takker endeligt af.


Næste stop Stockholm Cup eller Baden-Baden

“Han er en skøn hest, der fortsat udvikler sig dag for dag. Han kom til os efter en hverdag som pacemaker i en kæmpe væddeløbsstald, og det har taget tid at få omstillet ham rigtigt. Sejren i dag er den største i min trænerkarriere, og jeg kan ikke være andet end overlykkelig over at vinde så stort et løb på så smuk en bane og så skønt et publikum som her på Klampenborg”, fortalte en bevæget træner Erna van Doorn efter triumfen i Capinordic Bank Scandinavian Open Championship (Gr.3).

Erna van Doorn tæller nu på knapper om hvorvidt Chinese Mandarin næste gang skal starte hjemme på Täby i Stockholm Cup International (Gr.3), eller om hingsten skal tage turen til Baden-Baden.


Peas And Carrots mod Prix Dollar (Gr.2)

Andenhesten gennem mål kommer definitivt ikke til start i Stockholm Cup International (Gr.3) på Täby, hvor han fjor var anden bag Appel Au Maitre.

“Umiddelbart ser Peas And Carrots ud til at have taget løbet godt, og vi har allerede nu bestemt os for næste gang at starte i Marit Sveaas Memorial (Gr.3) på Øvrevoll, og derefter gælder det en start i Prix Dollar (Gr.2) i Paris”, sagde Final Appearance-sønnens træner Lennart Reuterskiöld Jr. efter løbet.

Der var 300.000 kroner i førstepræmie til Chinese Mandarin i Capinordic Bank Scandinavian Open Championship (Gr.3), og hingsten formåede dermed at mere end fordoble sin samlede præmiesum – men præmiekontoen er langt fra mæt endnu, og vi skal nok komme til at se meget mere til hingsten fremover.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top