fbpx

Gråberg-trippel sikrede Jockeychampionatet

Der var allerede på forhånd lagt op til en sand gyser i kampen om jockeychampionatet på Jägersro. Inden finaledagen førte Jacob Johansen med en enkelt sejr foran Martin Rodriguez og Rafael Schistl, mens Per-Anders Gråberg var to vindere efter den førende.


Martin Rodriguez lagde ud med at vinde dagens første løb på araberhesten Topspeed Kossack, og dermed nåede han op på samme antal sejre som Jacob Johansen. Siden fulgte Rafael Schistl op med en sejr på Auchroisk, hvilket ligeledes bragte ham op på samme antal sejre som Rodriguez og Johansen.

Per-Anders Gråberg hang fortsat også på i striden via sin Kriteriums-sejr med Erroll, og da han så red årets næstsidste opgør hjem på ryggen af 2-årige Trainer’s Trial, betød det, at årets allersidste væddeløb på Jägersro skulle afgøre hvem der blev Champion.

Gråberg sad op på næstfavoritten Monte Zuma, Schistl red favoritten Sal Tessio, mens både Rodriguez og Johansen måtte følge løbet fra jockeyrummet. Da feltet ramte opløbet i det 1600 meter lange 2-årsløb, var der ingen tvivl om, at kampen stod mellem to heste. Monte Zuma mod Sal Tessio, Gråberg mod Schistl. Allerede her smuldrede Jacob Johansens championatsdrømme, men den levede i bedste velgående for de to kæmpende ryttere, der begge red for gud og fædreland og løbet til en fremragende finalefest.

Til sidst fik rutinen overtaget, og Monte Zuma fik den afgørende halve længde på debuterende Sal Tessio, hvilket også betød at Per-Anders Gråberg på en helt forrygende afslutning stjal jockeychampionatet for øjnene af sine tre konkurrenter.

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top