fbpx

Største satsning nogensinde og stor tro på fremtiden

Historiens mest vindende fynske opdrætterpar, Nina Falck og Gert Larsen, glæder sig til fremtiden for galopsporten i Danmark, og for Stald Jupiters eget vedkommende, er Gert Larsen super optimistisk.


Tigress Eleven ved sejren i Dansk Derby 2011 foran Alvin og Cantenac. Foto: Stefan Uppström / Svensk Galopp.

”Vi har fået to nye tophopper, og dem skal vi satse fuldt ud på – der kommer ingen tredje til”, siger Gert Larsen.

Tigress Eleven er den første Derbyvinder vi har gående på stutteriet. Hun er i fol ved Juniper Tree og går sandsynligvis til en af Stutteri Hjortebos hingste, når hun skal genbedækkes til næste forår”, antager Gert Larsen.

Academy Award-datteren Tigress Eleven vandt Dansk Derby i 2011 og fik sit første afkom, Sun Of A Gun (Mingun), i 2014.

“Han er en god hest, der har været oppe og vise 78, men han mangler dog lidt løvehjerte. Til gengæld er jeg meget spændt på lillesøsteren Tiger’s Carlras, der var anden i sin hidtil eneste start som 2-årig”, fortæller Gert Larsen, der har overtaget Tigress Eleven fra Stald Ras, som netop ejer Tiger’s Carlras og endnu et afkom i form af snart 2-årige Multibox Carlras (Sir Percy).


Nina Falck og Gert Larsen med deres nyerhvervede avlshoppe Dutch Diamond fra Goffs November Sale. Foto: Privat.

På årets Goffs November Sale i Irland tog Nina Falck og Gert Larsen deres livs største satsning på fuldblodsavlen, da de købte 3-årsvinderen Dutch Diamond (Dutch Art) for 26.000 euro.

”Hun har allerede avlet vindere, og så er hun i fol ved Zoffany, som er far til mit bedste opdræt til dato, Gold Tyranny”, siger Gert Larsen.

Dutch Diamonds to vindere i avlen er efter Acclamation og Invincible Spirit, og så har hun i år en 2-årig hoppe efter Dark Angel.

Avlshoppen er halvsøster til Prix de la Foret (Gr.1)-vinderen Toylsome, der i dag virker som avlshingst i Tyskland, samt til Gruppe-3-vinderen Coral Mist, mens en anden søster er mor til Listed-vinderne Hoarding og Western Australia.

Treasure Trove er også halvsøster til Buena Vista Stakes (Gr.2)-vinderen Dance Parade, som igen har produceret den europæiske championstayer, Ascot Gold Cup (Gr.1) og St. Leger (Gr.1)-vinder Leading Light.

Dutch Diamond kostede 200.000 guineas da hun gik i avlen i 2013 og blev solgt til BBA Ireland på Tattersalls December Sale, og i 2016 betalte træner Roger Varian 300.000 guineas for hendes daværende hoppeåring Angel’s Glory (Invincible Spirit).

Dutch Diamond kostede mere end jeg normalt betaler for en hoppe, men nu hæver vi overliggeren og håber det belønner sig”.

”Jeg har haft en fantastisk tid som opdrætter.  At have opdrættet en skandinavisk hest (Gold Tyranny – red.) som er bedømt til 94, er helt vildt. Det er der ikke så mange opdrættere i Skandinavien som har prøvet”, afslutter Gert Larsen.

Picture of Carsten Bundgaard

Carsten Bundgaard

Fokus: Skandinavien. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top