fbpx

40 år efter den første Derbytriumf: Tager Hyldmo nummer seks i år?

En enkelt hest fik betalt de 100.000 norske kroner for efteranmeldelse til Norsk Derby, da fristen udløb den 19. februar. Pengene blev lagt for den fukse No Nay Never-søn Nope Never, som blev købt på Arqana i november og nu er gået i træning hos Are Hyldmo på Øvrevoll.


Are Hyldmo med én af trænerens tidligere stjerner, Breeders’ Prize Classic-vinderen Dickie Dickens. Foto: Elina Björklund / Svensk Galopp.

I år er det præcis 40 år siden, at Are Hyldmo trænede den første af sine hidtil fem Derbyvindere på Øvrevoll. Det var i august 1984 med Winning Flush (Poker), der blev redet til sejr af Gunnar Nordling.

Nordling var ligeledes i bøjlerne på Hyldmos to næste Derbyvindere: Duty Time (Night Shift) i 1994 og Inchrory (Midyan) i 1996, hvorefter Kim Andersen tog over med de to seneste: Barrier Reef (Perugino) i 2000 og Harrier (Prince Of Birds) i 2001.

Det er efterhånden også blevet 23 år siden Are Hyldmo senest sadlede vinderen af Norsk Derby, men nordmanden forsøger fortsat ihærdigt, og måske er tiden endelig kommet i 2024.

Inchrory og Gunnar Nordling på vej mod sejren i Norsk Derby 1996 foran Orange Walk med Fredrik Johansson. Foto: Champion Foto.

På Arqanas November Sale erhvervede Hyldmos kunder Stall Lilleville sig nemlig den fukse hingst Nope Never. En søn af No Nay Never og vinder af det 1600 meter lange Prix Mesnil over 1600 meter græs i sin seneste start i Toulouse for White Birch Farm i oktober.

Nope Never blev købt for 65,000 euro gennem Walter og Martin Buick, og han er kommet til Skandinavien med et omregnet handicap på 85 efter sine fire 2-årsstarter i Frankrig for træner Jean-Claude Rouget.

Han lagde ud med en fjerdeplads over 1200 meter i Deauville i juli, hvorefter han hentede tredjepladser med en måneds mellemrum over 1400 og 1500 meter i Deauville og på Saint-Cloud.

Den 13. oktober tog han sin første sejr på græsset i Toulouse, og han så ud til at have brug for hver en meter af distancen for at nedkæmpe Saint Aquilin (Le Havre). Saint Aquilin gav sidenhen formen et fint boost, da han i starten efter vandt legende let med fire længder over 2000 meter.

Nope Never vinder Prix Mesnil over 1600 meter græs i Toulouse den 13. oktober 2023. Foto: France Galop.

Nope Never er første afkom ud af Listed-placerede Pavlenko (Deep Impact) – en helsøster til Coolmores Racing Post Trophy (Gr.1)-, 2000 Guineas (Gr.1)-vinder og succesrige avlshingst Saxon Warrior, og til Flemming Velins nu 4-årige Gruppe-3-vinder Drumroll.

Mormoderen Maybe (Galileo) vandt bl.a. Moyglare Stud Stakes (Gr.1) og Debutante Stakes (Gr.2) og var tredje i 1000 Guineas (Gr.1).

Yderligere store navne i moderlinjen inkluderer Oaks (Gr.1)-vinderen Dancing Rain, de Gruppe-1-placerede hopper Promise To Be True og Magic Lily samt sidste års St. Leger Stakes (Gr.1)-vinder Continuous.

Nope Never kostede 85,000 guineas som åring på Tattersalls October Yearling Sale Book 2.

Den samlede præmiesum i 2024-udgaven af Norsk Derby endte på 1.395.000 norske kroner, hvoraf de 697.500 tilfalder vinderen.

Nope Never er på nuværende tidspunkt den højest handicappede hest i Norsk Derby, men hans handicap figurerer endnu ikke på anmeldelseslisten.

Hingsten har dét tilfælles med samtlige Hyldmos tidligere Derbyvindere, at han indledte sin karriere udenfor Norge.

Både Winning Flush, Duty Time, Inchrory, Barrier Reef og Harrier blev handlet efter deres 2-årssæson og efteranmeldt til Norsk Derby.


Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top