fbpx

24 heste i træning hos Søren Jensen

Søren Jensen er gået ind i foråret med 24 heste registreret i træning på Enghavelyst i Klampenborg – heriblandt ni 2-årige navne og den nuværende danske Derbyfavorit.


Dorte Müllertz med Søren Jensen-trænede Good Fortune. Foto: Burt Seeger.

3-årige Good Fortune (Appel Au Maitre) topper rankinglisten til The Macallan Dansk Derby med et handicap på 82, som han fik for sin uhyre overlegne syv længders Basnæs-triumf den 7. november.

Inden da havde den brune vallak aflagt maidentitlen med tre længder, og han har vundet to af sine hidtige tre karrierestarter.

Good Fortune ejes af Havemanns og Stald Shaker.


Silverstone er helsøster til 2-årige Dark And Stormy. Foto: Burt Seeger.

For første gang har Søren Jensen et afkom ud af den tidligere danske Oaks-vinder Loquita (Final Appearance) i træning.

Det er den 2-årige hingst Dark And Stormy, der som søn af Pistachio og Loquita er helbror til prominente storløbsvindere som Silverstone og Hongkong Paradigm, samt 2000 Guineas-placerede Laban og Derby Trial-vinderen Cloud Walker.

Dark And Stormy ejes af det nyoprettede interessentselskab Stald Ten To One 2020 og er opdrættet af Bechmann Racing, som også står bag Beatrice Marsings 2-årige hoppe Lady Chanel.

My Nephew og Oliver Wilson sejrer i Lyngby-Taarbæk Kommunes Ærespræmie. Foto: Burt Seeger.

Lady Chanel er efter Binary File og ud af Pompøs Cup-vinderen Miss Valuev (Pistachio), hvilket gør hende til helsøster til den gode vinder My Nephew og halvsøster til sidste års danske Oaks-3’er My Little Sister (Kahyl).


Harbour Light (Academy Award) med sit hingstføl efter Appel Au Maitre. Foto: Stutteri Hjortebo.
Harbour Lights første afkom – her fotograferet som føl – er døbt Guadeloupe. Foto: Stutteri Hjortebo.

Allwins-linjen har betydet lige så meget for Søren Jensen, som Stolga-linjen har for Bent Olsen.

I 2021 er der kommet to nye navne fra Allwins-linjen til Enghavelyst, og de ejes begge af Stald Seaside og er opdrættet på Stutteri Hjortebo.

Guadeloupe (Appel Au Maitre) er første afkom ud af Kriteriums- og 2000 Guineas-vinderen Harbour Light (Academy Award), og Hampton Roads (Appel Au Maitre) er femte afkom ud af Kriteriums-vinderen og Vinterfavoritten Silvertown (Academy Award).

Harbour Light og Silvertown er helsøskende, så Guadeloupe og Hampton Roads er så nært beslægtet som det er muligt uden at være helsøskende.


Ingermarie Due Nielsen og Thorkild Møller Nielsen med Imagine og Lennart Hammer efter sejr på Klampenborg. Nu er Imagine første afkom gået i træning på Enghavelyst. Foto: Burt Seeger.

Ligesom Søren Jensen selv trænede både Harbour Light og Silvertown, stod han også for håndteringen af Elkær Stutteris Singspiel-datter Imagine samt Imagines egen mor, St. Leger-vinderen Liberty (Kris).

I år har Søren Jensen fået Imagines første afkom i træning, den fukse vallak Mastermind, der er en søn af Coolmores Gruppe-1-vinder Mastercraftsman.


Hoppeføl fra 29. marts efter Appel Au Maitre ud af Koo Koo Sint. Foto: Stutteri Hjortebo.
Red Alert fotograferet som føl. Foto: Stutteri Hjortebo.

Jensen trænede også Mount Nelson-datteren Koo Koo Sint til at vinde Vinterfavoritternes Ærespræmie og Sceptre Stakes for Stald Seaside, og nu har han fået Koo Koo Sints fukse datter Red Alert (Appel Au Maitre) i træning for Stald Shaker.


Hoppeføl fra 3. april v. Appel Au Maitre ud af Whistler. Foto: Stutteri Hjortebo.
Hoppeføllet fra 3. april 2019 efter Appel Au Maitre ud af Whistler er nu gået i træning og er navngivet Lady Monroe. Foto: Stutteri Hjortebo.

Karin Salling ejer Appel Au Maitre-datteren Lady Monroe, der er andet afkom ud af Oaks- og Breeders’-vinderen Whistler (Academy Award), som selv er halvsøster til multimillionøsen Appelina (Appel Au Maitre).

Søren Jensen har i øvrigt også Lady Monroes endnu ustartede 3-årige helbror, Lightfoot, i træning for Karin Salling.


Old Pal og Per-Anders Gråberg. Foto: Horseracing.dk.
Old Pal. Foto: Horseracing.dk.

Stald 9 for 1 ejer den brune hoppe Mojn A Fløjn – en søn af Giant Sandman ud af Halling-datteren Syllable, der tidligere har bragt den norske Derbyvinder Old Pal (Soldier Hollow).


Trollfjord, der let aflagde sin maidentitel på Klampenborg i fjor, er halvbror til Sandmandarine. Foto: Burt Seeger.

Endnu en Giant Sandman-datter på Enghavelyst er den brune hoppe Sandmandarine, der er ud af Basnæs-vinderen Flora (Falco) og halvsøster til sidste års gode 2-årsmaidenvinder Trollfjord (Appel Au Maitre).

Sandmandarine ejes af Sandman Stables, alias norske Kolbjørn Selmer, der stadigvæk også ejer avlshingsten Giant Sandman.

Også Sandmandarine er opdrættet på Stutteri Hjortebo, hvorfra seks af Søren Jensens ni 2-årige i 2021 kommer.


Søren Jensen træner også én af de bedste ældre hopper i dansk træning, Jakob Dalhoffs Margrethe (Juniper Tree). Foto: Burt Seeger.

Se Søren Jensens træningsliste pr. 8. marts her:

Picture of Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste artikler

Scroll to Top