fbpx

York Stutteri: Icecapada med hingstføl efter Gleneagles

Endelig! Efter uheld på uheld var det omsider forløsningens tid for Jonna Andersen og Carsten Nørgaard, da championhoppen Icecapada kl. 03:35 natten til torsdag folede for første gang.


Hingstføllet v. Gleneagles ud af Icecapada. Foto: York Stutteri.

“Et smukt og korrekt hingstføl efter Coolmores firedobbelte Gruppe-1-vinder Gleneagles”, fortæller Alexander Elsass.

Icecapada afsluttede i 2018 sin fremragende karriere med ikke mindre end fem Listed-sejre og en klassisk triumf i Svenskt 1000 Guineas blandt sine i alt 12 sejre.

I Niels Petersens træning vandt Mastercraftsman-datteren Lanwades Stud Stakes (L) samt både Bloomers’ Vase (L) og Stockholm Fillies and Mares Stakes (L) to gange, og desuden var hun anden i Norsk Derby (L) og Coolmore Matchmaker Stakes (L), tredje i Stockholm Cup International (Gr.3), Stockholms Stora Pris (Gr.3), Lanwades Stud Stakes (L) – tre gange – og fjerde i Balanchine Stakes (Gr.2) på Meydan og Grosser Preis von Rossman (L) i tyske Hannover.


Icecapada/Carlos Lopez. Elina Björklund / Svensk Galopp.

Icecapada blev i sin tid købt for 50.000 euro af den franske agent Ghislain Bozo på Goffs November Yearling Sale, og det var bare tre måneder efter, at hendes storebror Hurricane Red (Hurricane Run) havde hjemtaget Svenskt Derby (L) på Jägersro.

Siden fulgte Hurricane Red op med tre imponerende sejre i Stockholms Stora Pris (Gr.3) og yderligere triumfer i Pramms Memorial (Gr.3), Oslo Cup (Gr.3), Songline Classic (L) og to gange SFK Jubileumslöpning (L).

Hurricane Red var både skandinavisk champion som 3-årig i 2013 og som 6-årig i 2016, og netop i denne periode dominerede han og søsteren Icecapada de skandinaviske storløb for både hingste og hopper.


Icecapada i sin boks med sit nyfødte hingstføl efter Gleneagles. Foto: York Stutteri.

Deres mor, den dobbelte franske vinder Bounce (Trempolino), er selv halvsøster til Listed-vinderen Simplex (Rainbow Quest), som også var anden i Criterium de Saint-Cloud (Gr.1), og en anden halvsøster, Rainbowskaia, er mor til Pat Eddery Stakes (L)-vinderen Apex King.

De to halvsøskende Hurricane Red og Icecapada er i dag permanent opstaldet på York Stutteri, og det bliver af ret gode gode grunde ikke til et match mellem disse.

Icecapada er booket ind til Juniper Tree”, afslører Alexander Elsass, der hidtil i år har budt fire nye føl velkommen til verden på stutteriet i Hørsholm.


Gense én af Icecapadas mange storløbssejre i Lanwades Stud Stakes (L) 2015:

Filip Zwicky

Filip Zwicky

Stifter / Ansvarshavende redaktør. Mere om forfatteren

Seneste nyheder

Scroll til toppen